marți, iulie 16, 2024

Sorana Cîrstea face senzație la US Open! A învins-o pe Rîbakina, locul 4 WTA

Citeste si...

Sorana Cîrstea face senzație la US Open! A învins-o pe Rîbakina, locul 4 WTA, și s-a calificat în optimi. Românca noastră a bătut-o cu 6-3, 6-7 (6), 6-4.

Sorana Cîrstea este în optimi la US Open

Sorana Cîrstea face senzație la US Open. Românca a învins-o pe Rîbakina, locul 4 WTA, cu scorul 6-3, 6-7 (6), 6-4, într-un meci care a durat două ore şi 48 de minute.

Sorana se află pentru prima dată în optimile US Open. Aici, românca o va întâlni pe elveţiana Belinda Bencic, locul 13 WTA şi cap de serie 15.

Pentru această victorie, Cîrstea şi-a asigurat un premiu de 284.000 de dolari şi 240 de puncte.

Sorana urcă pe poziția 27 în clasamentul WTA

După această victorie, Cîrstea urcă trei locuri în clasamentul WTA, pe poziția 27. La finalul meciului, Sorana a fost aplaudată la scenă deschisă.

„Joc de mulți ani, dar niciodată în fața unui public atât de frumos. Știu că e miezul nopții și vă mulțumesc. Am pierdut de două ori în fața ei, dar am jucat excepțional. Este un moment incredibil pentru mine. Toată lumea joacă bine la acest nivel și eu cred în mine. Rybakina este o jucătoare minunată, dar este săptămâna mea. Aici este un loc magic pentru mine. Energia din arenă e tot ce am nevoie”, a declarat Sorana la final de meci.

Sorana Cîrstea

Elena Rybakina, declaraţii înainte de meci

Aceasta a spus că toate accidentările sale sunt o consecință a faptului că a devenit jucătoare profesionistă de tenis destul de târziu. Puțini știu că aceasta a trecut la profesioniști când avea 17 ani. Înainte, jucătoarea se antrena doar alături de mai mulți jucători.

„Nu am avut un antrenor personal. A trebuit să merg și la școală și să le împac pe toate. Forma mea fizică nu putea atinge nivelul maxim. Și cred că unele dintre accidentările cu care mă confrunt acum sunt o consecință a trecutului. A trebuit să aflu și cum funcționează corpul meu. Dar, asta este, sunt lucruri pe care nu le poți controla. Sunt multe schimbări în tenis.

Anul trecut nu a fost ușor pentru mine. Toți ochii erau pe mine, lucruri noi se întâmplau în jurul meu. A trebuit să înțeleg toate astea și nu am fost suficient de pregătită pentru US Open. Acum, mă simt mai experimentată și știu care sunt așteptările de la mine. Îmi e mult mai ușor acum și asta îmi dă un sentiment bun”, a spus Rybakina, citată de Tennis World USA.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img