luni, iulie 15, 2024

Marcel Ciolacu, după neînțelegerile cu PNL, a chemat-o pe Diana Șoșoacă la consultări

Citeste si...

Marcel Ciolacu, după neînțelegerile pe care le are cu PNL în ceea ce privește data alegerilor prezidențiale, a decis să o invite pe Diana Șoșoacă la consultări. Au fost invitați, de asemenea, Ludovic Orban și George Simion, dar până acum nu au răspuns invitației.

Marcel Ciolacu, neînțelegeri cu PNL pe tema datei prezidențialelor

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au ajuns la o înțelegere cu privire la data la data alegerilor prezidențiale. În acest context, premierul a decis să o invite la consultări pe Diana Șoșoacă în calitate de candidat la prezidențiale, spun surse politice.

De asemenea, președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban și George Simion, ar fi fost chemați la consultări, dar nu au confirmat faptul că vor participa la dicuții cu Marcel Ciolacu.

Sursele mai spusn că la Guvern, Nicolae Ciucă, nu a fost invitat, și nici n-ar mai fi avut rost deoarece se cunoaște destul de bine punctul de vedere al PNL-ului în ceea ce privește data alegerilor prezidențiale.

Luni, înaintea ședinței de guvern, Ciolacu a avut o discuție cu Cătălin Predoiu, despre Hotărârea de Guvern cu data alegerilor. Potrivit surselor, premierul i-ar fi spus ministrului liberal „că înțelege că trebuie să respecte decizia partidului și că nu-l remaniază”.

Marcel Ciolacu

Când încep consultările cu partidele politice

Marcel Ciolacu va începe consultările cu liderii luni, conform agendei. Mai exact, de la ora 10:00 se va întîlni cu președinta USR Elena Lasconi. Apoi, de la ora 11:00 cu liderul minorităților naționale Varujan Pambuccian. Și de la ora 14:00 cu liderul UDMR Kelemen Hunor.

Marcel Ciolacu este supărat pe liberal deoarece și-au încălcat promisiunea dată în luna martie cu privire la alegerile prezidențiale. Nicolae Ciucă i-a răspuns ironic lui Ciolacu spunând că„ doar canicula ar explica declarațiile premierului”.

Liderii din PSD, supărați pe replica fostul premier, au publicat documentele semnate de Ciucă în luna martie. Mai exact, Sorin Grindeanu publicat dovezile în care arată că Nicolae Ciucă a semnat în luna martie o decizie a BPN al PNL. Maihai Tudose a postat un fragment dintr-un interviu al lui Nicolae Ciucă în care spunea că „alegerile prezidențiale rămân în septembrie așa cum s-a stabilit”, informează antena3.ro.

După replicile liderilor PSD, Adrian Cozma, PNL, a postat un mesaj pentru Marcel Ciolacu, în care a scris: „Ciolacu, winter is coming”.

Ultimele Articole

Permisiunea acordată Ucrainei de Occident de a ataca pe teritoriul Rusiei dă roade, spun soldații ucraineni din prima linie

„Am distrus ținte în interiorul Rusiei, ceea ce a permis mai multe contraofensive de succes. Armata rusă nu mai...
spot_img