joi, noiembrie 30, 2023

Volkswagen vrea să reducă costurile cu personalul pentru îmbunătățirea marjei de profit

Citeste si...

Producătorul auto german Volkswagen intenţionează să reducă cu o cincime costurile administrative cu personalul, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor care îi va permite să realizeze economii de 10 miliarde de euro până în 2026, a anunţat luni publicaţia Handelsblatt, citând un podcast intern al companiei, transmite Reuters, citat de Agerpres.
Gunnar Kilian, membru al Board-ului Volkswagen responsabil pentru HR (resurse umane), a declarat într-o conversaţie cu Thomas Schaefer, şeful brandului VW, că reducerile se vor concentra mai degrabă pe scăderea costurilor decât pe concedieri, susţine Handelsblatt.
Reprezentanţii Volkswagen nu au comentat articolul, dar într-un comunicat au precizat că firma va ţine cont de „evoluţia demografică” în planurile sale, referindu-se la pensionarea generaţiei “baby boomer”.
Reducerile de costuri ar urma să ducă la îmbunătăţirea la 6,5% a marjei de profit, care în primele nouă luni din acest an s-a situat la 3,4%.
Volkswagen a semnat un acord cu Consiliul angajaţilor pentru a asigura locurile de muncă până în 2029, iar reprezentanţii angajaţilor au spus în mod repetat că nu vor permite modificări ale acordului.
În contextul reducerii cererii, VW a încetinit deja producţia la unele uzine, inclusiv la sediul central din Wolfsburg, după inundaţiile din Slovenia. Comenzile sunt sub aşteptări, a avertizat recent grupul german, în special în Europa. În acelaşi timp, VW se luptă să-şi menţină poziţia în China, cea mai mare piaţă auto din lume, care este saturată de modelele mai ieftine ale producătorilor auto locali.

Ultimele Articole

Produse cosmetice delicate, ideale pentru băița bebelușului- cum le alegi și ce alegi

Alegerea produselor cosmetice pentru bebelușul implică selectarea unor produse delicate, specifice pielii sensibile și fără substanțe chimice agresive care...
spot_img