luni, iulie 15, 2024

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Decizia este definitivă

Citeste si...

Tribunalul Constanța a respins astăzi, 6 iunie, contestația la decizia Judecătoriei Mangalia care, la rândul său, respinsese săptămâna trecută cererea lui Vlad Pascu de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, relatează News.ro. Decizia instanței este definitivă.

Astfel, autorul accidentului de la 2 Mai, din august 2023, în urma căruia doi tineri au murit, va rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile.

„În baza art. 4251, alin. 7, pct.1, lit.b C.p.p. în referire la art. 206 C.p.p. şi art. 242, alin. 2 C.p.p. respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Pascu Matei Vlad, împotriva încheierii din data de 31.05.2024, pronunţată în dosarul nr. 4989/254/2023/a13 al Judecătoriei Mangalia. În baza art. 275, alin. 2 C.p.p. obligă inculpatul Pascu Matei Vlad, la plata sumei de 600 de lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, se precizează în minuta Tribunalului Constanţa.

Între timp, Vlad Pascu a fost citat ca martor, joi, 6 iunie, în procesul de trafic de droguri al dealerului Tudor Duma, zis „Maru”. Tribunalul București a rămas în pronunțare cu privire la cererea formulată de Tudor Duma de schimbare a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Vlad Pascu, aflat sub influența mai multor substanțe, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină, a intrat cu mașina, pe 19 august 2023, într-un grup de pietoni, pe marginea drumului în apropiere de localitatea 2 Mai din județul Constanța. Doi tineri au murit și alți trei au fost răniți în urma impactului.

Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost prins ulterior în Vama Veche.

El a fost arestat preventiv, iar în luna octombrie a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Ultimele Articole

Permisiunea acordată Ucrainei de Occident de a ataca pe teritoriul Rusiei dă roade, spun soldații ucraineni din prima linie

„Am distrus ținte în interiorul Rusiei, ceea ce a permis mai multe contraofensive de succes. Armata rusă nu mai...
spot_img