marți, iulie 16, 2024

Vitamine indicate de administrat copiilor vara

Citeste si...

Vara, copiii au nevoie de o serie de vitamine pentru a-și menține sănătatea și a se dezvolta armonios.

Cele mai importante vitamine pentru copii vara sunt:

Vitamina D:

Este esențială pentru absorbția calciului și fosforului, minerale importante pentru creșterea și dezvoltarea oaselor și dinților. Vitamina D poate fi sintetizată de organism prin expunerea la soare, dar este recomandată și administrarea suplimentară, mai ales copiilor care nu petrec suficient timp afară sau care au pielea mai închisă la culoare.

Vitamina C:

Este un antioxidant puternic care ajută la întărirea sistemului imunitar și protejează organismul de infecții. De asemenea, vitamina C este importantă pentru sinteza colagenului, o proteină care asigură elasticitatea pielii și a vaselor de sânge. Vitamina C se găsește în fructe și legume proaspete, cum ar fi citrice, kiwi, ardei gras și broccoli.

Vitamina B12:

Este esențială pentru formarea globulelor roșii și pentru funcția neurologică. Vitamina B12 se găsește în carne, pește, ouă și produse lactate. Copiii vegetarieni sau vegani pot avea nevoie de suplimente de vitamina B12.

Fier:

Este important pentru transportul oxigenului în organism și pentru prevenirea anemiei. Fierul se găsește în carne roșie, păsări de curte, pește, fasole și legume cu frunze verzi.

Pe lângă vitaminele enumerate mai sus, este important ca cei mici să consume o dietă echilibrată care să includă o varietate de fructe, legume, cereale integrale, proteine ​​slabe și lactate. De asemenea, este important ca aceștia să bea multe lichide, mai ales în zilele călduroase de vară.

Este recomandat să consultați medicul pediatru pentru a stabili doza adecvată de vitamine pentru copilul dumneavoastră. Medicul poate recomanda și suplimente de vitamine, dacă este necesar.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img