marți, iulie 16, 2024

Vitamina C pentru dureri de gât la copii: ce spun studiile

Citeste si...

Vitamina C este un antioxidant care joacă un rol important în funcția imunitară a organismului. Unele studii au sugerat că vitamina C ar putea fi benefică pentru ameliorarea simptomelor durerii de gât la copii, dar dovezile sunt încă neconcludente.

Iată ce spun studiile:

Unele studii au demonstrat că administrarea suplimentelor de vitamina C poate reduce durata durerii de gât la copii. Un studiu a constatat că administrarea de 1000 mg de vitamina C pe zi la copiii cu dureri de gât a redus durata simptomelor cu o jumătate de zi.

Alte studii nu au găsit nicio diferență semnificativă în durata sau severitatea durerii de gât la copiii care au luat suplimente de vitamina C. Un studiu a constatat că administrarea de 500 mg de vitamina C de două ori pe zi la copiii cu dureri de gât nu a redus durata sau severitatea simptomelor.

Este important de reținut că majoritatea studiilor au inclus un număr mic de participanți și au avut o metodologie deficitară. Prin urmare, sunt necesare mai multe cercetări de calitate pentru a determina cu certitudine dacă vitamina C este eficientă pentru ameliorarea durerii de gât la copii.

Ce se recomandă:

Consultați un medic pediatru înainte de a administra suplimente de vitamina C copilului dumneavoastră. Medicul poate evalua nevoile specifice ale copilului dumneavoastră și poate recomanda doza adecvată.

Vitamina C este prezentă în mod natural în multe fructe și legume. Asigurați-vă că micuțul dumneavoastră are o dietă echilibrată care include o varietate de fructe și legume bogate în vitamina C.

Alte remedii naturale, cum ar fi gargara cu apă sărată, hidratarea și odihna, pot ajuta la ameliorarea durerii de gât la copii.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img