marți, noiembrie 28, 2023

VIDEO | Velier scufundat în portul Tomis, din cauza vântului puternic. „Furtuna a făcut foarte mult rău aici pe litoral”

Citeste si...

Episodul de vreme violentă care a cuprins România în acest weekend a provocat mai multe pagube pe litoral, unde se află în vigoare un cod galben de vânt puternic, după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, locuitorii din Constanța au primit trei mesaje Ro-Alert legate de fenomenele meteo extreme.

Imagini cu pagubele făcute de furtuna care a afectat sâmbătă județul Constanța au fost publicate pe rețelele de socializare. În portul Tomis, martorii spun că mai multe ambarcațiuni au fost răsturnate în urma episodului de vreme rea.

„Furtuna a făcut foarte mult rău aici pe litoral, avem un velier scufundat, exact la pontonul unde am și eu ambarcațiunea. Sunt foarte multe ambarcațiuni scufundate, ambarcațiuni pescărești, chiar și catarge căzute”, se aude în înregistrarea postată pe pagina de Facebook „Omul cu Branhii”

Codul galben de vânt, care aduce „rafale în general de 85-90 km/h”, potrivit ANM, este în vigoare până la ora 18.00.

700 de apeluri la 112 în urma vijeliei

Noaptea de sâmbătă spre duminică, județul Constanța a fost vizat de o avertizare cod roșu de vijelii, care a provocat mai multe pagube. Autoritățile au emis trei mesaje RO-Alert, în timpul nopții. În primul mesaj, locuitorii erau atenționați să evite deplasările până la ora 23.00, în al doilea până la ora 1.00, iar al treilea mesaj solicita cetățenilor să ia măsuri de adăpostire și autoprotecție până la ora 5.00.

Peste 700 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 au fost primite de pompieri în judeţul Constanţa, de sâmbătă până duminică la ora 10,00, fiind semnalate diverse efecte negative cauzate de ploaia torenţială şi de vijelie, notează Agerpres.

Peste 200 de pompieri intervin în continuare, până în prezent fiind degajate zeci de acoperişuri care au fost smulse şi 140 de copaci. 46 de localităţi din judeţ nu sunt alimentate cu apă şi electricitate.

Potrivit bilanțului anunțat de dimineață de autorități, 99 de copaci au căzut pe carosabil și au avariat 25 de mașini.

Ultimele Articole

Ciorbă de miel grecească

Ești în căutarea unei rețete de ciorbă de miel diferită de cea românească? Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru...
spot_img