miercuri, iunie 12, 2024

Veste tristă despre Mircea Lucescu! Ce s-a întâmplat cu marele antrenor român

Citeste si...

Mircea Lucescu este unul dintre cei mai mari antrenori de fotbal ai României şi, fără îndoială, şi-ar fi găsit cu uşurinţă o nouă echipă după declanşarea războiului din Ucraina. Antrenorul celor de la Dinamo Kiev a rămas însă ferm pe poziţii.

Bucuria fotbalului nu s-a pierdut în Ucraina, în ciuda războiului. Cum îşi desfăşoară acum activitatea Mircea Lucescu la Kiev? El a ales însă să rămână alături de elevii săi de la Dinamo Kiev şi a demonstrat că este important ca oamenii să fie uniţi, indiferent la ce greutăţi sunt supuşi.

Într-un interviu acordat Antena 3, Mircea Lucescu a explicat cum decurg antrenamentele şi meciurile echipei sale de fotbal şi ce se întâmplă când se aud sirenele ce anunţă un posibil atac cu rachete din partea armatei ruse.

„E ușor să fii om atunci când ai succes, e mult mai dificil atunci când toate lucrurile parcă sunt împotrivă. Era foarte important ca fotbalul să continue, în condiții foarte grele.

Se joacă fără suporteri. Televiziunea mai puțin participă, iar preocupările sunt altele, antrenamentul se întrerupe.

În timpul jocului, meciul s-a întrerupt cu cinci minute înainte de final. S-a stat o oră, după care s-a revenit pe teren”, a spus Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu: N-am trădat pe nimeni. Am refuzat alte oferte foarte bune

Nu numai războiul i-a făcut problemele marelui antrenor român, ci şi problemele de sănătate pe care le-a avut în ultimele luni de zile.

Lucescu a explicat care sunt cele două lucruri care îl motivează să nu renunţe la meseria sa, chiar şi la 77 de ani.

„Din cauza drumurilor foarte lungi, am ajuns într-o situație să fac o operație de coxartroză. Treceam de două ori pe săptămână granița. Mai stăteam câte o oră și jumătate de fiecare dată.

N-am dat bir cu fugiții, n-am trădat pe nimeni. Am refuzat alte oferte foarte bune. Încă mai sunt in putere, chiar dacă sunt cel mai bătrân antrenor din fotbalul european sau chiar fotbalul mondial.

Mă motivează pasiunea pentru fotbal si respectul pentru oameni. Sunt două lucruri importante”, a mărturisit Mircea Lucescu, potrivit antena3.ro.

Ce spunea Mircea Lucescu înainte de operaţia suferită la picior

„De acum înainte merg la spital, după cum ştiţi am nevoie de operaţie la picior pentru coxartroză. Am încredere în doctorul meu, aşa că o voi face la Kiev.

Aş putea părăsi Ucraina şi să fac operaţia asta în altă ţară, dar voi rămâne în Ucraina pentru a putea fi mai aproape de colectivul nostru. Acest lucru este important pentru echipă şi club. (…)

Am coxartroză și dureri. Noi am jucat pe terenuri foarte dure, tari, înghețate! Aveam și crampoanele făcute de noi, cu ținte.

Când terminam meciurile, eram plin de sânge! Când am ajuns la Dinamo, am avut primul cizmar special. Aveam 18 ani și atunci îi dădeam magazinerului ceva bănuți și el îmi dădea ghetele lui Pârcălab”, povestea Mircea Lucescu în luna aprilie, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Ultimele Articole

Alergia la copii: Tot ce trebuie să știi

Alergiile la copii sunt o problemă frecventă, afectând aproximativ 6-8% dintre cei mici. Apar ca o reacție exagerată a...
spot_img