marți, aprilie 16, 2024

Veste bună pentru șoferi! Aviz favorabil pentru schimbarea vitezei de deplasare spre/dinspre Valu lui Traian de la 50 la 70 de km/h

Citeste si...

Primăria Constanța și Inspectoratul Județean de Poliție Constanța au convenit asupra unei soluții comune în beneficiul șoferilor, în vederea fluidizării traficului rutier pe porțiunea de drum situată între strada Crețoiu și bulevardul I.C. Brătianu, nr. 284 A (sens giratoriu).

Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța a aprobat modificarea limitei de viteză pentru deplasarea spre/dinspre Valu lui Traian de la 50 la 70 de km/h la data de 20 februarie 2024.

“Precizăm că Primăria Constanța a solicitat încă de la preluarea în administrare a acestui sector de drum intens circulat ca viteza de deplasare să fie de 70 de km/h, dar, în scopul prevenirii accidentelor rutiere, solicitarea nu a primit aviz favorabil din partea Serviciului Rutier.

Chiar dacă acest sector de drum a fost reîncadrat în categoria funcțională a drumurilor de interes local, riscul de producere a accidentelor este unul minor, nu înregistrează trafic pietonal, nu sunt treceri de pietoni în zonă sau case, iar reducerea vitezei de deplasare nu ar face decât să îngreuneze traficul rutier.

Creșterea vitezei de circulație la 70 km/h pe acest sector aglomerat ar contribui la fluidizarea traficului și la reducerea timpilor de condus pentru șoferi,” se precizează în comunicatul Primăriei Constanța.

Ultimele Articole

Stoarcerea laptelui: Lucruri mai puțin știute de mămicile care alăptează

Stoarcerea laptelui, cunoscută și sub numele de extragere manuală a laptelui matern, este o modalitate excelentă de a obține...
spot_img