vineri, decembrie 1, 2023

Vaticanul își va electrifica flota de vehicule/ Volkswagen a început îi să livreze mașinile

Citeste si...

Vaticanul a anunțat că, în cadrul unei acțiuni de reducere a emisiilor de carbon, își va electrifica flota de vehicule. Iar Volkswagen va furniza mașinile, scrie CNN.
Primele două vehicule, ambele VW ID.3, mașini electrice compacte, au fost deja livrate Vaticanului, a declarat VW.
Într-un anunț separat, Sfântul Scaun s-a angajat, de asemenea, să construiască o rețea de încărcare în Vatican City și în alte zone pe care le controlează. De asemenea, orașul-stat intenționează să se asigure că energia electrică pentru rețeaua sa de încărcare provine din surse regenerabile.
Mașinile vor proveni de la mărcile Volkswagen și Škoda ale Grupului VW și vor fi furnizate printr-o “formulă de închiriere pe termen lung”, potrivit Vaticanului. Vaticanul s-a referit la VW ca fiind primul său partener strategic în procesul de neutralizare a emisiilor de dioxid de carbon din flota sa.
Electrificarea parcului său auto se numără printre o serie de proiecte pe care Vaticanul le întreprinde pentru a-și reduce emisiile globale de carbon.
La începutul anului 2024, compania va livra puțin aproape 40 de vehicule 100% electrice din familia Volkswagen ID., de la ID.31 la ID.4 și ID.5. Mașinile fac parte din strategia de decarbonizare a Statului Cetății Vaticanului, care are ca obiectiv ca, până în 2030, flota sa să fie neutră din punct de vedere ecologic, se arată întru-un comunicat al VW Italia.
Parcul auto al Vaticanului include zeci de vehicule, majoritatea de culoare albastru închis. Un grup de șoferi îi duce pe înalții oficiali ai Vaticanului la evenimentele din Roma și nu numai. Parcul auto include, de asemenea, numeroase vehicule de întreținere, de grădinărit și de livrare, notează Reuters.
Mulți oficiali și angajați de rang inferior ai Vaticanului dețin și își conduc propriile mașini în orașul-stat de la Roma.
În prezent, papa este condus în interiorul Vaticanului și în jurul Romei fie într-un Ford Focus, fie într-un Fiat 500, ambele în versiuni simple. El a evitat limuzinele mari, care consumă multă benzină și sunt blindate, preferate de predecesorii săi.
Nu a fost clar dacă acordul cu Volkswagen va acoperi în cele din urmă “papamobilele”, vehiculele albe, înalte și construite special, care îl transportă pe papă printre mulțimile din Piața Sfântul Petru. Unul dintre cele folosite în prezent este un Mercedes.
Francisc, în vârstă de 86 de ani, a făcut din protecția mediului un semn distinctiv al papalității sale și a cerut adesea o tranziție de la combustibilii fosili.
 

Ultimele Articole

Jucăriile educative și rolul lor în dezvoltarea sănătoasă a copiilor

Jucăriile educative joacă un rol crucial în dezvoltarea sănătoasă a copiilor, oferindu-le oportunități de învățare și dezvoltare într-un mod...
spot_img