marți, iulie 16, 2024

Vaccinuri bine de făcut înainte de a pleca cu bebelușul într-o călătorie lungă

Citeste si...

Vă pregătiți de plecare cu bebelușul într-o călătorie lungă? Iată ce trebuie să știți!

Vaccinurile recomandate pentru bebeluși înainte de o călătorie lungă sunt:

Hepatita B: Această infecție virală poate ataca ficatul și poate fi fatală dacă nu este tratată. Vaccinul împotriva hepatitei B este administrat în trei doze, începând la 2 luni de viață.

Difteria, tetanosul și pertussis (DTaP): Această vaccin trivalent protejează împotriva a trei boli grave. Difteria este o infecție bacteriană care poate provoca probleme respiratorii, paralizie și chiar moartea. Tetanosul este o infecție bacteriană care provoacă spasme musculare severe. Pertussis, cunoscută și sub numele de tuse convulsivă, este o infecție respiratorie foarte contagioasă care poate fi fatală pentru sugari. Vaccinul DTaP este administrat în cinci doze, începând la 2 luni de viață.

Polio: Această boală virală poate provoca paralizie permanentă sau chiar moartea. Vaccinul împotriva poliomielitei este administrat în patru doze, începând la 2 luni de viață.

Rujeola, oreion și rubeolă (MMR): Acest vaccin trivalent protejează împotriva a trei boli virale. Rubeola este o boală ușoară care poate provoca erupții cutanate și febră, dar poate fi periculoasă pentru femeile însărcinate. Oreionul este o boală virală care poate provoca febră, dureri musculare și umflarea glandelor salivare. Rubeola este o boală virală care poate provoca erupții cutanate, febră și defecte congenitale la sugarii născuți din mame infectate. Vaccinul MMR este administrat în două doze, începând la 12 luni de viață.

Varicela: Această boală virală este foarte contagioasă și poate provoca febră, erupții cutanate și mâncărime. Vaccinul împotriva varicelei este administrat în două doze, începând la 12 luni de viață.

Este important să discutați cu medicul pediatru al bebelușului despre cele mai bune vaccinuri de administrat înainte de o călătorie lungă. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să creați un program de vaccinare adecvat pentru vârsta și starea de sănătate a bebelușului dumneavoastră.

Pe lângă obținerea vaccinurilor recomandate, este important să luați și alte măsuri de precauție pentru a vă proteja bebelușul în timpul călătoriilor. Aceste măsuri includ:

Spălați-vă frecvent pe mâini și pe mâinile bebelușului dumneavoastră: Acest lucru poate ajuta la prevenirea răspândirii germenilor.

Evitați contactul cu persoanele bolnave: Dacă bebelușul dumneavoastră este bolnav,  evitați contactul cu alte persoane.

Acoperiți-vă gura și nasul atunci când tușiți sau strănutați: Acest lucru poate ajuta la prevenirea răspândirii germenilor.

Folosiți dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool: Acesta vă permite să vă curățați mâinile când nu aveți acces la săpun și apă.

Fiți la curent cu riscurile de sănătate din țara pe care o vizitați: CDC are un site care oferă informații despre riscurile de sănătate de călătorie pentru țări din întreaga lume.

Luați în considerare obținerea unei asigurări de călătorie: Asigurarea de călătorie vă poate ajuta să acoperiți costurile cheltuielilor medicale în caz de urgență.

Luând aceste măsuri de precauție, vă puteți ajuta să vă protejați bebelușul și să vă asigurați că aveți o călătorie sigură și sănătoasă.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img