marți, iulie 16, 2024

Vaccinarea în perioada în care copilul este răcit: lucruri bine de știut

Citeste si...

Decizia de a vaccina un copil care este răcit poate fi dificilă pentru părinți. Pe de o parte, este important ca micuții să fie la zi cu vaccinurile lor pentru a-i proteja de boli grave. Pe de altă parte, unii părinți se pot îngrijora că vaccinarea unui copil bolnav îi va face să se simtă mai rău.

Iată câteva lucruri de știut despre vaccinarea copiilor răciți:

În general, este sigur să vaccinați un copil care are o răceală ușoară. Vaccinurile nu slăbesc sistemul imunitar al copilului și nu îl fac mai susceptibil la contractarea altor boli.

Cu toate acestea, dacă micuțul are febră mare, vărsături sau diaree, este mai bine să așteptați până când se simte mai bine pentru a-l vaccina. Aceste simptome pot fi un semn al unei infecții mai grave, iar vaccinarea ar putea face micuțul să se simtă mai rău.

Discutați cu medicu dacă nu știți exact cum să procedați. Medicul vă poate ajuta să decideți ce este mai bine pentru copil.

Iată câteva motive suplimentare pentru a vaccina copiii răciți:

Vaccinurile îi pot ajuta pe copii să se simtă mai bine mai repede. Unele studii au demonstrat că micuții vaccinați se recuperează decât copiii nevaccinați.

Vaccinurile pot ajuta la prevenirea complicațiilor grave ale răcelii. De exemplu, vaccinul antigripal poate ajuta la prevenirea pneumoniei.

Vaccinurile pot ajuta la protejarea altor persoane de la a se îmbolnăvi. Copiii mici care nu sunt vaccinați pot transmite virusul altor persoane, cum ar fi sugarii sau persoanele în vârstă care sunt mai susceptibile la complicații grave ale bolilor.

Este important să ne amintim că vaccinurile sunt sigure și eficiente. Ele sunt una dintre cele mai importante modalități de a vă proteja copilul de boli grave. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la vaccinuri, discutați cu medicul.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img