sâmbătă, iunie 15, 2024

UTA a împlinit ieri 78 de ani de la înființare

Citeste si...

Pe data de 18 aprilie 1945 s-a născut cea mai frumoasă poveste a Aradului – povestea Bătrânei Doamne a fotbalului românesc. Echipa a purtat de-a lungul timpului mai multe nume (ITA, Flamura Roșie), dar denumirea UTA rămâne scrisă cu litere de aur în istoria fotbalului. UTA a fost campioană de șase ori și a câștigat Cupa României de două ori. Echipa a reușit să elimine deținătoarea trofeului din Cupa Campionilor Europeni, campioana intercontinentală Feyenoord Rotterdam, ceea ce a fost considerat, la vremea respectivă, a opta minune a lumii. A fost, de asemenea, prima echipă românească care a ajuns în sferturile de finală ale unei cupe europene (UEFA).

„În urmă cu 78 de ani, din ambiția unuia dintre cei mai importanți oameni din istoria Aradului, a luat naștere cel mai important simbol al acestui oraș.Vreme de decenii, acest simbol și-a făcut loc în inimile a mii și mii de oameni, aducând cu el momente de bucurie nemărginită în sufletele noastre, ale părinților și bunicilor noștri.UTA este moștenirea Baronului, iar numele uriașe din istoria clubului au lăsat în urma lor frumusețea și gloria acestui club.

În dreptul nostru, al tuturor celor care iubesc UTA cu adevărat, cade responsabilitatea de a duce mai departe povestea frumoasă începută în urmă cu aproape opt decenii și de a ne asigura că și copiii, dar și nepoții noștri vor avea privilegiul de a fi utist.La mulți ani, iubita noastră UTA!”, a spus Suporter Club UTA.

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img