miercuri, iunie 12, 2024

Un nou termen de judecată în procesul lui Vlad Pascu

Citeste si...

Judecătoria Mangalia a stabilit un nou termen de judecată pentru 14 iunie în procesul lui Vlad Pascu, şoferul care a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, fiind sub influența drogurilor. Decizia vine după mai multe ore de audieri în care au fost interogați părinții victimelor, alte rude ale acestora, precum şi martori.

Judecătorul a declarat că are nevoie de timp pentru a delibera asupra cererii de schimbare a încadrării juridice a faptei.

“Având nevoie de timp pentru a delibera asupra cererii de schimbare a încadrării juridice a faptei pentru care este cercetat inculpatul, amână pronunţarea la data de 14.06.2024”, se precizează în soluţia pe scurt a judecătorului, având în vedere că părinţii victimelor au solicitat schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat.

În sala de judecată a fost adus și Vlad Pascu. Acesta se află în detenţie la Penitenciarul Poarta Albă, după ce judecătorii Tribunalului Constanţa au respins, ca nefondată, contestaţia formulată împotriva deciziei Judecătoriei Mangalia, care i-a refuzat cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Tatăl lui Sebastian, unul dintre tinerii decedați, şi-a exprimat speranţa că Vlad Pascu va primi “pedeapsa pe care o merită”, de peste 15 ani, şi că, după audieri, judecătoarea “va face dreptate şi va da verdictul corect”.

În octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Vlad Pascu, din Bucureşti, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

“În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrarea în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au declarat la acea dată procurorii.

Ultimele Articole

Alergia la copii: Tot ce trebuie să știi

Alergiile la copii sunt o problemă frecventă, afectând aproximativ 6-8% dintre cei mici. Apar ca o reacție exagerată a...
spot_img