joi, noiembrie 30, 2023

Ultima super-armă a SUA, Leonidas. Distruge instantaneu roiuri de drone cu microunde de mare putere

Citeste si...

Ultima super-armă a SUA este Leonidas. Distruge instantaneu roiuri de drone cu microunde de mare putere. Compania Epirus a finalizat testarea prototipului unei arme cu microunde de mare putere menită să contracareze roiuri de drone, proiectile, rachete.

Ultima super-armă a SUA, Leonidas. Distruge instantaneu roiuri de drone și rachete.

Sistemul prototip livrat armatei SUA face parte din programul de dezvoltare a unei capacități de protecție a bazelor fixe și semi-fixe de drone, rachete, artilerie, rachete de croazieră.

Sistemul IFPC va consta dintr-un amestec de interceptoare hard-kill, precum și un laser și o capacitate de microunde de mare putere.

Ultima super-armă a SUA, Leonidas. Distruge instantaneu roiuri de drone și rachete

De asemenea, armata americană a primit primele 12 prototipuri de lansatoare IFPC de la Dynetics, ce vor intra în teste operaționale în 2024.

IFPC-HPM este o capacitate de grup de aeronave fără pilot, dezvoltată în baza unui contract din decembrie 2022 atribuit de Biroul pentru Capabilități Rapide și Tehnologii Critice al Armatei.

Epirus a creat produsul original, Leonidas, ca o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor de a contracara amenințările electronice și roiurile de drone ieftine, contra cărora în prezent se folosesc rachete scumpe.

Leonidas poate trage rapid asupra țintelor cu „efecte aproape instantanee”, fără a se supraîncălzi, a spus compania, iar sistemul elimină necesitatea reîncărcării, potrivit defensenews.com.

Operatorii pot controla cu precizie și siguranță pulsul HPM al sistemului pentru a urmări o singură dronă sau roiuri, în funcție de mediul de amenințare.

Epirus a finalizat cu succes recent un test de acceptare guvernamental al IFPC-HPM bazat pe Leonidas, în Nevada.

Sistemul a fost „stresat” într-o serie de scenarii și și-a demonstrat atât capacitatea de a învinge roiuri, cât și
fiabilitatea.

Sistemul va continua să fie supus evaluării și testării, ce vor contribui la dezvoltarea tacticilor, tehnicilor și procedurilor pentru utilizare operațională.

Ultimele Articole

Produse cosmetice delicate, ideale pentru băița bebelușului- cum le alegi și ce alegi

Alegerea produselor cosmetice pentru bebelușul implică selectarea unor produse delicate, specifice pielii sensibile și fără substanțe chimice agresive care...
spot_img