Ucraina ocupă o regiune a Rusiei cu tancuri britanice. Ce spune Londra despre folosirea acestora. Tancuri britanice au fost folosite în incursiunea asupra Rusiei, de zilele trecute.
Ucraina ocupă o regiune a Rusiei cu tancuri britanice. Ce spune Londra despre folosirea acestora. Tancuri britanice au fost folosite în incursiunea asupra Rusiei, de zilele trecute, confirmă o sursă britanică.
O sursă britanică a confirmat că tancurile Challenger 2 au fost folosite în incursiunea-surpriză a Ucrainei, în Rusia.
Ucraina ocupă o regiune a Rusiei cu tancuri britanice. Ce spune Londra despre folosirea acestora
Ministerul Apărării a declarat că nu comentează ce arme specifice furnizate de Marea Britanie sunt folosite.
Dar un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat că, în conformitate cu Carta ONU, Ucraina are un drept clar la autoapărare, împotriva atacurilor ilegale ale Rusiei, și că „acest lucru nu exclude operațiunile din interiorul Rusiei”.
Aceasta include utilizarea de tancuri de luptă principale, despre care o sursă britanică a declarat că sunt utilizate acum, în ofensiva ucraineană.
Miniștrii și oficialii britanici au declarat în repetate rânduri că depinde de Ucraina să decidă cum folosește armele furnizate de Regatul Unit, conform Digi24.
Dar întrebările legate de restricții s-au accentuat odată cu recenta incursiune a Ucrainei, în Rusia.
Ministerul Apărării spune că nu a avut loc nici o schimbare în politică, deși nu oferă nici un detaliu, cu privire la armele furnizate de britanici, care sunt folosite în această ultimă ofensivă.
Cu toate acestea, o sursă din Marea Britanie a confirmat pentru BBC că tancurile Challenger, de fabricație britanică, se numără printre armele vestice importante care formează acum forța de atac a Ucrainei.
Nu este clar câte, dar Marea Britanie a dat Ucrainei doar 14 tancuri, pentru ofensiva mai puțin reușită de anul trecut, din sudul Ucrainei, în care unul a fost distrus.
Există încă o excepție, cu privire la utilizarea rachetelor Storm Shadow, cu rază lungă de acțiune, din Marea Britanie. Aceasta încă nu a dat Ucrainei permisiunea de a lovi ținte în interiorul Rusiei, în ciuda presiunii ucrainene.