luni, iulie 15, 2024

Trupele ucrainene, atac masiv în Crimeea. O parte din aparatura de monitorizare a rușilor, distrusă

Citeste si...

Armata ucraineană a lansat un atac major în Crimeea. Lovitura a avut loc în noaptea de 30 mai și a dus la distrugerea unui radar strategic rusesc. Dispozitivul putea monitoriza o rază de 380 de kilometri lungime a frontului. Soldații lui Putin l-au folosit pentru a proteja instalațiile militare din teritoriul respectiv.

Soldații lui Zelenski, atac major în Crimeea 

Atacul din Crimeea a fost coordonat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Dronele folosite de trupele ucrainene au afectat sistemul de radar rusesc Nebo-SVU. Aparatura de monitorizare a rușilor ajungea la aproximativ 100 de milioane de dolari și era folosit pentru protejarea instalațiilor militare.

Crimeea

Radarul doborât era poziționat în apropiere de Armiansk. Orașul este localizat în zona de nord a peninsulei Crimeea, ocupată parțial de trupele rusești. Dispozitivul a fost construit pentru a monitoriza o rază de 380 de kilometri lungime, respectiv 235 mile.

Radarul a fost oprit

În urma loviturii lansate de trupele ucrainene, radarul de monitorizare a fost oprit. Acesta nu a mai putut fi readus online, spun reprezentanții SBU.

„Această operațiune a „orbit” apărarea antiaeriană a Rusiei pe un segment mare al frontului”, conformServiciului de Securitate al Ucrainei.

Totodată, surse din interiorul structurii spun că scopul trupelor ucrainene a fost să facă progrese în ceea ce privește distrugerea logisticii folosite de soldații ruși.

Crimeea

Ucraina vrea să distrugă întreaga logistică folosită în Crimeea ocupată

Acesta nu ar fi singura lovitură a trupelor ucrainene. Aceleași surse din SBU susțin că Ucraina vizeazâ „operațiuni de câteva zile care vizează distrugerea logisticii esențiale pentru forțele ruse din Crimeea”.

În urmă cu o zi, un atac a avut loc deasupra Mării Azov. În apropiere de litoralul Crimeei, au fost distruse opt rachete balistice de tip ATACMS. Totodată, două bărci care se îndreptau spre Crimeea au fost distruse complet în timpul atacului.

Cu doar câteva ore înainte de acest atac, două feriboturi au fost avariate în zona localității Kerci.

„În timpul respingerii unui atac asupra infrastructurii de transport a orașului Kerci, două feriboturi au fost avariate din cauza resturilor rachetelor doborâte. Nu au fost înregistrate victime în rândul marinarilor sau civililor”, transmitea consilierul șefului Republicii Crimeea.

Ultimele Articole

Permisiunea acordată Ucrainei de Occident de a ataca pe teritoriul Rusiei dă roade, spun soldații ucraineni din prima linie

„Am distrus ținte în interiorul Rusiei, ceea ce a permis mai multe contraofensive de succes. Armata rusă nu mai...
spot_img