luni, iulie 15, 2024

Topul celor mai mari economii în 2024. SUA conduce, în timp ce Rusia a ieșit din Top 10

Citeste si...

SUA își mențin poziția de lider în topul celor mai mari economii ale anului 2024, urmată de China. Pe de altă parte, Rusia nici măcar nu se află pe listă, potrivit Vanguard.

În 2024, cele mai mari economii globale, precum SUA, China, Japonia, Germania și India, se diferențiază în funcție de PIB, o măsură crucială pe scara economică.

Produsul intern brut reprezintă suma cheltuielilor, în care sunt adunate consumul, investițiile și exporturile unei țări. Astfel, a fost creată o listă a economiilor care au ieșit în evidență anul acesta.

Statele Unite
Statele Unite au dominat economiile globale încă din 1960. PIB-ul țării depășește suma de 26 de trilioane de dolari, cu o rată anuală de creștere de 2,7%. Economia sa se bazează pe o gamă variată de domenii, precum finanțe, tehnologie și servicii.

China
Pe locul doi se află China, care a avut o creștere economică rapidă în ultimele decenii. PIB-ul Chinei a ajuns la aproape 18.53 de trilioane de dolari în 2024 și are o rată anuală de creștere de 4,6%, aproape dublă față de cea a Statelor Unite.

Germania
Economia Germaniei se bazează pe exporturi și pe industrii precum cea a automobilelor, sau farmaceutică. Țara este lider în ceea ce privește exportul de automobile, mașinării și chimicale.

Japonia
Economia Japoniei a dat semne de revilatizare, în special datorită productivității îmbunătățite, puterea de consuma și beneficiile pe care le-a primit în urma Jocurilor Olimpice de la Tokyo, organizate în 2020. PIB-ul acesteia crește anual cu aproximativ 0,9%,

India
India se află pe locul cinci în top 10 cele mai mari economii. PIB-ul Indiei a depășit suma de 3,94 de trilioane de dolari în 2024, indicând o creștere economică rapidă.

Marea Britanie
Economia Marii Britanii reprezintă un mix de servicii, producție, finanțe și indistrii creative. Țara este un hub global pentru finanțe și asigurări.

Franța
Economia puternică și diversificată a țării pare că o va ajuta să obțină un PIB de aproximativ 3,33 de trilioane de dolari în 2024, potrivit analiștilor.

Italia
Italia are un PIB de aproximativ 2,33 trilioane de dolari. Economia acesteia se bazează în mare pe sectorul de producție specializat în automobile, modă și design.

Brazilia
Economia Braziliei se bazează pe agricultură și exporturi. PIB-ul țării a ajuns la 3,33 trilioane de dolari.

Canada
Canada are o economie stabilă, cu un Produs intern brut care a ajuns la 2,24 trilioane de dolari.

Ultimele Articole

Permisiunea acordată Ucrainei de Occident de a ataca pe teritoriul Rusiei dă roade, spun soldații ucraineni din prima linie

„Am distrus ținte în interiorul Rusiei, ceea ce a permis mai multe contraofensive de succes. Armata rusă nu mai...
spot_img