marți, iulie 16, 2024

Statele Unite vor mai transfera un sistem de rachete Patriot în Ucraina

Citeste si...

Statele Unite vor mai transfera un sistem de rachete Patriot în Ucraina. Președintele Biden a aprobat desfășurarea unui alt sistem de rachete Patriot.

Statele Unite vor mai transfera un sistem de rachete Patriot în Ucraina. Președintele Biden a aprobat desfășurarea unui alt sistem de rachete Patriot, în Ucraina.

Aşa au anunţat înalți oficiali ai administrației și militari, în timp ce țara se luptă să evite atacurile rusești, asupra orașelor, infrastructurii și rețelei electrice.

Statele Unite vor mai transfera un sistem de rachete Patriot în Ucraina

Decizia lui Biden a venit săptămâna trecută, au spus oficialii, după o serie de întâlniri la nivel înalt și o dezbatere internă, asupra modului în care să răspundă nevoilor stringente ale Ucrainei, de apărare aeriană consolidată, fără a pune în pericol pregătirea SUA pentru luptă.

Noul sistem Patriot – al doilea pe care Statele Unite l-au trimis în Ucraina – va ajunge din Polonia, unde a protejat până acum o forță de rotație a trupelor americane, care se vor întoarce în Statele Unite, au spus oficialii.

Sistemul ar putea fi dislocat pe linia frontului Ucrainei, în următoarele zile, au spus oficialii americani.

Considerată una dintre cele mai bune arme de apărare aeriană ale Statelor Unite, Patriot include un sistem radar puternic și lansatoare mobile care trag rachete, către proiectilele care sosesc, conform The New York Times.

Este de asemenea unul dintre cele mai rare sisteme de arme din arsenalul SUA. Oficialii Pentagonului refuză să dezvăluie câte are, dar un înalt oficial militar a spus că Armata a dislocat doar 14, în Statele Unite și în întreaga lume.

Aliații Statelor Unite au și sisteme Patriot. Două dintre aceste națiuni au trimis câteva în Ucraina, dar oficialii americani spun că speră ca puterile europene să trimită mai multe. Oficialii descriu mutarea sistemelor critice în punctele fierbinți ale lumii ca un joc de imagine, evaluând care criză globală le solicită cel mai mult, pentru a apăra trupele, bazele și aliații SUA.

Cererea de sisteme Patriot și alte sisteme de apărare antiaeriană, din partea Comandamentului Central al Pentagonului, care desfășoară operațiuni în Orientul Mijlociu, a fost deosebit de intensă, în ultimul an și mai ales după atacul Hamas, împotriva Israelului, din octombrie anul trecut.

Amenințarea regională a fost evidentă în luna aprilie, când Iranul a tras peste 300 de rachete balistice, de croazieră și drone cu autoexplodare, în Israel.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img