duminică, octombrie 1, 2023

Șoferul care a provocat accidentul cu 8 victime din Constanța și a fugit s-a dus drogat la Poliție, după 11 ore. Avea permisul suspendat de o zi

Citeste si...

Șoferul care a provocat în urmă cu 3 zile un garv accident de circulație în Constanța, dis de dimineață, a fost arestat pentru 30 de zile. El a fugit de la locul accidentului, s-a dus singur la poliție după 11 ore, drogat, iar polițiștii au descoperit că avea permisul suspendat de o zi, după ce fusese prins beat și drogat la volan, scrie Ziua de Constanța.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.09.2023 şi până la data de 12.10.2023 inclusiv, a inculpatului R.A.D., cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de vătămare corporală din culpă, precum și pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Parchetul a explicat faptul că la data de 12.09.2023, în jurul orei 06:44, inculpatul R.A.D., care avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice (urmare a depistării sale conducând sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive pe raza judeţului Prahova la data de 11.09.2023), a condus un autoturism marca Audi A6 pe bulevardul I. C. Brătianu din municipiul Constanţa, pe banda 1, dinspre strada Alba Iulia către strada Dezrobirii.

„Când a ajuns în apropierea intersecţiei de tip sens giratoriu cu strada Dezrobirii, din cauza nepăstrării unei distanțe de siguranță faţă de autovehiculele care circulau înaintea sa, a acroşat cu partea frontală a autoturismului partea din spate a unui alt autoturism, care circula regulamentar, proiectându-l înainte, astfel că acesta a acroşat ulterior un autobuz şi un microbuz”, spun anchetatorii.

„Accidentul de circulaţie a fost soldat cu vătămarea corporală a celor patru pasageri din autoturismul condus de inculpat (ce nu au dorit să formuleze plângere prealabilă împotriva acestuia şi nici să fie examinate medico-legal), precum şi a unor pasageri din celelalte autovehicule implicate în accident, respectiv persoanele vătămate H.M. (ce necesită 10 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare), L.P.A. (ce necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale pentru vidnecare) și S.M.L. (ce necesită 120 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare)“ – au mai precizat procurorii.

În total au fost opt victime, între care și un bebeluș, dar numai trei au ajus la spital.

Imediat după accident, șoferul a fugit, înainte de sosirea la fața locului a polițiștilor. El s-a prezentat ulterior, în aceeaşi zi, ora 17:50, la sediul Serviciului Rutier Constanţa, unde a recunoscut că a condus autoturismul şi că a produs accidentul de circulaţie.

„A fost testat cu aparatul Drugtest, ce a indicat o valoare pozitivă pentru amfetamină şi metamfetamină, astfel că inculpatul a fost condus ulterior la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenţei în sânge a substanţelor psihoactive“, arată referatul de arestare preventivă.

Bărbatul în vârstă de 25 de ani era în stare de recidivă postcondamnatorie, respectiv în termenul de supraveghere al executării unei pedepse neprivative de libertate la care fusese condamnat ca urmare a comiterii unei infracţiuni de complicitate la tâlhărie.

Mai mult, el avea permisul suspendat de o zi, pe 11 septembrie fiind surprins la volan, în Prahova, sub infulența băuturilor alcoolice și a drogurilor.

La data de 13.09.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.

Ultimele Articole

O cunoscută companie IT din Europa angajează românii care pot câştiga aproape 10.000 € lunar. La acestea se adaugă multe alte beneficii

O companie cunoscută în toată Europa angajează români și le oferă salarii de până la 10.000 de euro lunar,...
spot_img