sâmbătă, iunie 15, 2024

Săptămâna Verde a început pentru elevii Colegiul Particular „Vasile Goldiș”, cu o activitate specială la UVVG

Citeste si...

Săptămâna Verde a început pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Colegiul Particular „Vasile Goldiș” din Arad cu o activitate specială desfășurată la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Această activitate a fost creată special pentru acest program de către profesorii Militaru Raluca, Caragea Loredana, Blidar Bianca și Simona Simon, și a inclus mai multe secțiuni coordonate de profesorul Boja Nicușor, care predă atât la școală, cât și la universitate, în cadrul Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie, specializarea Silvicultură.

Aproximativ 80 de elevi au fost primiți cu căldură, iar în amfiteatrul de pe campusul universitar, au participat la o inițiere în domeniul Silviculturii, acoperind atât noțiuni de bază cât și aspecte mai complexe.

Cea mai așteptată și captivantă parte a vizitei a constat în activitățile demonstrative scurte care au avut loc în laboratoarele universității. Aceste momente au primit cele mai bune recenzii din partea elevilor, care au fost cei mai sinceri și încântați critici. În aceste laboratoare, elevii au putut explora diversele aspecte ale silviculturii, precum dendrologia, cinegetica, pedologia, împăduririle și topografia, și au avut ocazia să vadă și să manipuleze materiale folosite de studenți în activitățile lor practice.

Cei interesați de știință au petrecut aproximativ o oră într-unul dintre laboratoarele Institutului de Științe ale Vieții Prof.univ.dr. Aurel Ardelean, unde au putut vizualiza lumea la scară nanoscopică și să înțeleagă mai bine genomul uman.

Pentru cei interesați de partea practică, a fost organizată o activitate de topografie, unde au avut ocazia să lucreze cu cele mai moderne aparate, de la stații totale la echipamente GPS. După o scurtă demonstrație și explicații, elevii au efectuat ei înșiși măsurători cu aceste aparate.

Cea mai mare valoare a acestei activități a fost dată de feedback-ul elevilor, care, pe lângă faptul că au petrecut o zi în afara școlii, au avut oportunitatea de a învăța într-un mod diferit în cadrul „Săptămânii Verzi”.

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img