marți, aprilie 16, 2024

Sâmbătă, 24 februarie, protest al refugiaților ucraineni, la Constanța

Citeste si...

Sâmbătă, în Parcul Primăriei din Constanța, se așteaptă aproximativ 1000 de refugiați ucraineni, care vor începe adunarea în jurul Monumentului Victoriei. Acolo, ei intenționează să reamintească despre evenimentele tragice petrecute în Ucraina vecină cu România și despre faptul că războiul se desfășoară acum la doar 150 km distanță de Constanța. Comunitatea ucraineană va omagia memoria celor căzuți din cauza agresiunii militare ruse și va exprima cererile către România, țările UE și comunitatea internațională.

Ulterior, se va desfășura un marș pașnic către consulatul Federației Ruse. Protestul este programat între orele 12:00 și 14:00, iar în acest timp se estimează închiderea temporară a circulației rutiere. Participanții vor purta steaguri albastre și galbene și pancarte.

Potrivit organizatorilor, obiectivele protestului includ: să atragă atenția Europei că de-a lungul a doi ani, ocupația rusă în Ucraina a bombardat populația civilă, a lovit infrastructura critică, a distrus orașe și sate, a exportat bunuri și a jefuit instituții culturale. Copiii ucraineni din teritoriile ocupate sunt învățați conform manualelor rusești să nege existența Ucrainei și să-și urască țara; să solicite UE și României intensificarea furnizării de ajutor militar către Ucraina, întrucât lipsa critică de muniție a forțelor ucrainene permite armatei ruse să avanseze cu succes pe toate liniile frontului. Avdeevka a fost deja evacuată, iar trupele teroriste ruse se apropie de Kupyansk, Chasiv Yar și alte orașe ucrainene; să solicite comunității internaționale să intensifice sancțiunile împotriva agresorului, să întrerupă orice relație economică cu Federația Rusă și să înceteze achiziționarea de hidrocarburi rusești, evitând astfel susținerea indirectă a complexului militar-industrial rus; să ceară încetarea furnizării de servicii consulare ale Federației Ruse pentru cetățenii săi în orașul Constanța; să exprime protestul față de acțiunile armatei ruse pe teritoriul Ucrainei către cetățenii Federației Ruse; să sublinieze că acest miting, dedicat celei de-a doua comemorări a invaziei la scară largă, este deja a patra acțiune de protest a ucrainenilor din Constanța.

„De fiecare dată când decidem să organizăm o acțiune de protest împotriva războiului sângeros, suntem convinși că va fi ultima dată. Dar se dovedește altfel…”, concluzionează organizatorii mişcării de protest.

Ultimele Articole

Stoarcerea laptelui: Lucruri mai puțin știute de mămicile care alăptează

Stoarcerea laptelui, cunoscută și sub numele de extragere manuală a laptelui matern, este o modalitate excelentă de a obține...
spot_img