sâmbătă, iunie 15, 2024

Rusia și-a trimis bombardierele strategice în apropierea Japoniei, în timp ce premierul japonez vizitează Ucraina

Citeste si...

Rusia și-a trimis bombardierele strategice și au survolat Marea Japoniei timp de mai bine de șapte ore, a anunțat marți ministerul rus al Apărării într-o declarație publicată în timp ce premierul japonez începea o vizită în Ucraina, scrie

Avioanele Tupolev Tu-95MS sunt capabile să transporte arme nucleare, iar Rusia le trimite în mod regulat peste apele internaționale din Arctica, Atlanticul de Nord și Pacific, ca dovadă de forță.

Momentul celui mai recent zbor a părut mai precis decât de obicei, întrucât prim-ministrul japonez Fumio Kishida urma să se prezinte ulterior la Kiev, într-o vizită pentru a-și arăta solidaritatea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în războiul împotriva Rusiei.

Presa din Japonia l-a arătat pe Kishida urcându-se într-un tren în orașul polonez Przemysl, lângă granița cu Ucraina.

Rusia a spus că bombardierele strategice au efectuat un „zbor planificat”, escortat de avioane de vânătoare. El a fost realizat cu respectarea strictă a legislației internaționale și a fost realizat pe ape neutre, a spus ministerul apărării.

În februarie, forțele de apărare aeriană nord-americane au fost trimise să intercepteze mai multe bombardiere strategice și avioane de luptă rusești în timp ce survolau spațiul aerian internațional din apropierea Alaska.

Japonia, care are propria sa dispută teritorială cu Moscova cu privire la insulele din nordul Pacificului, care datează de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, este un aliat cheie al Statelor Unite ale Americii și un membru al Grupului celor Șapte democrații bogate și s-a alăturat Sancțiuni occidentale împotriva Rusiei.

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img