sâmbătă, iunie 15, 2024

Rusia ameninţă Londra cu represalii militare dacă Ucraina foloseşte armamentul britanic împotriva teritoriului rus

Citeste si...

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi ”armament britanic” împotriva unor ţinte în Rusia, ameninţă Ministerul rus de Externe.

Rusia a avertizat luni Marea Britanie că dacă Ucraina va folosi arme britanice pentru a ataca teritoriul rus, cum a sugerat ministrul britanic de externe David Cameron, Moscova ar putea riposta prin atacuri asupra instalaţiilor şi echipamentelor militare britanice amplasate atât în Ucraina cât şi în alte ţări, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Ambasadorul britanic la Moscova, Nigel Casey, a fost citat luni la MAE rus în urma declaraţiilor ministrului Cameron, care a spus săptămâna trecută în timpul unei vizite la Kiev că Ucraina are dreptul să folosească armele din ajutorul militar britanic pentru a lovi ţinte pe teritoriul Rusiei.

Potrivit unui comunicat emis de MAE rus, ambasadorul britanic „a fost avertizat că răspunsul faţă de atacurile ucrainene asupra teritoriului rus cu arme britanice poate fi orice instalaţie şi echipament militar britanic pe teritoriul Ucrainei sau în exterior”.

„Rusia vede în declaraţiile lui Cameron o confirmare a escaladării grave şi a implicării crescânde a Londrei în acţiunile militare de partea Kievului”, se arată în acelaşi comunicat al MAE rus.

De asemenea, acesta din urmă consideră afirmaţiile „belicoase şi provocatoare” ale ministrului britanic de externe ca fiind o „recunoaştere de facto a implicării ţării sale ca parte în conflict”. Prin urmare, mai menţionează MAE rus, ambasadorul britanic a fost atenţionat asupra „consecinţelor catastrofice ale acestor paşi ostili ai Londrei”.

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img