sâmbătă, iunie 15, 2024

România e campioana mondială la minifotbal. Meciul a avut un final dramatic

Citeste si...

România este noua campioana mondială la minifotbal. Naţionala noastră a jucat finala cu echipa Kazahstanului. Românii şi kazahii au terminat în timpul regulamentar de joc la egalitate.

Kazahii au început mai bine meciul, cu câteva minute de posesie, dar fără să amenințe poarta adversă.

Din minutul 6, Tricolorii au început să-și impună jocul și au avut o primă ocazie, prin Andrei Balea, care a șutat, în ciuda poziției excelente, mult peste poartă.

România e campioana mondială la minifotbal

Trei minute mai târziu, același Andrei Balea a șutat puternic, dar mingea a fost respinsă în corner.

Minutul 12 a adus prima mare ocazie a meciului, semnată de Nemișanu, care a șutat pe lângă din poziție excelentă.

România a continuat să atace și a avut două ocazii importante în decurs de două minute, prin Mocanu, în minutul 16, și Balea, în minutul 18, conform DigiSport.

Dramatic. În ultimele secunde

Naţionala Kazahstanului a condus cu 2-0, prin golurile înscrise în minutele 25 şi 37, apoi România a revenit şi a egalat, înscriind în minutele 49 şi 50+1.

A fost dramatic, pentru că un meci de minifotbal are 50 de minute şi România a înscris în prelungirile meciului, în ultimele secunde, la disperare, când era ca şi învinsă, prin Balog.

Apoi, cele două echipe au executat 12 runde dramatice de lovituri de departajare, iar la a doisprezecea a obţinut victoria. după ce kazahii au ratat şi Bogdan Covaci a înscris al doisprezecelea gol.

În Naţionala României de minifotbal evoluează şi fostul mijlocaş defensiv central de fier Alex Bourceanu, de la Oţelul Galaţi şi Steaua Bucureşti, ajuns acum la 38 de ani.

Bourceanu a jucat ultima dată fotbal pe teren normal în anul 2019, pentru SCM Gloria Buzău, în Liga 2.

Tricolorii sunt multipli campioni ai Europei, însă nu au reușit niciodată să pună mâna pe trofeul Campionatului Mondial. În semifinale, România a trecut cu 3-0 de echipa națională a Ungariei.

Kazahstanul a trecut în cealaltă semifinală de Azerbaijan.

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img