joi, noiembrie 30, 2023

Renault Group anunță finalizarea noului acord de colaborare cu Nissan 

Citeste si...

Renault Group anunță finalizarea Noului Acord de Alianță cu Nissan, care intră în vigoare de miercuri, 8 noiembrie, potrivit unui comunicat de presă. Acesta înlocuiește acordurile anterioare referitoare la guvernanța Alianței (Restated Alliance Master Agreement, Alliance Equity Participation Agreement și Memorandum of Understanding din 12 martie 2019.)
„Proiectele noastre comune în Europa, în America latină și în India vor consolida parteneriatul, creând sute de milioane de euro ca valoare pentru fiecare partener și generând sinergii reciproc avantajoase în materie de inovație”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.
„Acest acord marchează un jalon important pentru Renault Group, Nissan și Mitsubishi Motors; el pune bazele unui nou parteneriat de lungă durată, just și eficient, care va crea valoare pentru fiecare membru al Alianței, precum și pentru toți stakeholderii noștri”, spune Jean-Dominique Senard, președintele Alianței.
Astfel, Renault Group și Nissan vor deține de acum o participare încrucișată de 15 %, cu obligația de păstrare a acțiunilor precum și cu obligația de plafonare a participației fiecăruia. Drepturile de vot ale Renault Group și ale Nissan sunt plafonate la 15 % din drepturile de vot exercitabile, cele două grupuri având posibilitatea de a-și exercita liber drepturile în cadrul acestei limite.
„Renault a transferat 28,4 % din acțiunile Nissan pe care le deținea (dintr-un total de 43,4%) într-un trust francez, în care drepturile de vot sunt exercitate de manieră neutră. Renault Group va continua să beneficieze pe deplin de drepturile economice (dividende și produse din cesiunea acțiunilor) asociate acțiunilor deținute de către trust până la vânzarea acestor acțiuni. Începând de azi, Renault Group poate da instrucțiuni trustului să vândă acțiunile Nissan deținute, fără a avea însă obligația să ceară acest lucru într-un termen predeterminat. Renault Group are toată libertatea să cedeze acțiunile Nissan deținute de trust, în cadrul unui proces organizat și coordonat cu Nissan, în care Nissan va beneficia de dreptul primei oferte, în profitul său sau al unui terț desemnat”, potrivit comunicatului de presă.
„Vom identifica noi oportunități de creștere care vor susține strategia noastră comercială, în special inițiativele în domeniul electrificării”, a declarat Makoto Uchida, președinte și CEO Nissan.
Transferul de către Renault Group a acțiunilor Nissan către trust nu va duce la nicio depreciere a situației financiare a Renault Group, transmite compania.
„Acest nou capitol al Alianței reprezintă continuarea unui parteneriat de lungă durată. El va duce la crearea de valoare pentru fiecare din membrii săi punând bazele unei noi guvernanțe echilibrate, juste și eficiente. Alianța își va continua eforturile pentru identificarea, pe fiecare piață, a acelor proiecte cheie care pot oferi partenerilor rezultate reciproc avantajoase, la scară largă și tangibile”, potrivit comunicatului de presă.

Ultimele Articole

Produse cosmetice delicate, ideale pentru băița bebelușului- cum le alegi și ce alegi

Alegerea produselor cosmetice pentru bebelușul implică selectarea unor produse delicate, specifice pielii sensibile și fără substanțe chimice agresive care...
spot_img