miercuri, decembrie 6, 2023

Record românesc de participare a elevilor la un atelier de scriere creativă, stabilit la Arad

Citeste si...

La Arad a avut loc un eveniment remarcabil în care s-a stabilit un record românesc de participare a elevilor la un atelier de scriere creativă, sub numele de „Renshi de Arad”. Evenimentul a fost un succes atât pentru organizatori, HUB cultural mARTA, cât și pentru coordonatorii acestuia, scriitorii Florin Iaru, Dan Mircea Cipariu și Ioan Matiuț, precum și pentru elevi și profesorii de la cele două colegii naționale implicate, Colegiul Național de Arte „Sabin Drăgoi” și Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”.

În data de 26 octombrie 2023, cei trei scriitori au participat la un proiect de educație continuă al HUB cultural mARTA, în care au colaborat cu elevii de la Colegiul Național de Arte „Sabin Drăgoi”. După o primă oră în care au discutat despre arta scrierii și au dezvăluit aspecte importante legate de crearea de texte literare, 12 elevi au intrat într-un turnir literar „Renshi”. În ciuda unor greutăți, precum limita de timp de un minut pentru scrierea versurilor, elevii au creat împreună un poem care a stârnit aprecierea profesorilor și a coordonatorilor.

A doua zi, charisma scriitorilor s-a mutat la Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”, cea mai veche școală din România. Aici, aproximativ 90 de elevi au participat la un alt experiment „Renshi”. Însă surpriza a fost că 43 de elevi au dorit să se alăture experimentului, o premieră în România. Pentru a gestiona această participare extinsă, elevii s-au organizat în echipe de câte patru sau cinci membri, fiecare echipă semnând ca un singur autor. Evenimentul a fost condus de trei antrenori, Florin Iaru, Ioan Matiuț și Ovidiu Balint, sub coordonarea lui Dan Mircea Cipariu.

Ediția „Renshi de Arad” a stabilit un record românesc de participare a elevilor la un atelier de scriere creativă. Poemele create în cadrul acestui eveniment vor fi publicate pe website-ul www.hubmarta.ro și vor fi tipărite într-un format special, ilustrate de elevii de la clasele de arte plastice ale Colegiului Național de Arte „Sabin Drăgoi”.

Ultimele Articole

Foitaj cu mere și scorțișoară

Dacă dorești să pregătești un desert delicios cu foitaj, gutui și scorțișoară, poți încerca “Ruladă cu Gutui și Scorțișoară”. Iată...
spot_img