marți, iulie 16, 2024

Război în Ucraina, ziua 860. Kievul eliberează mii de prizonieri pentru a lupta pe front

Citeste si...

Război în Ucraina, ziua 860. O persoană a fost ucisă și alte opt au fost rănite, printre care și un bebeluș, după ce bombele rusești au lovit în estul orașului Harkov, al doilea cel mai mare oraș ucrainean.

Război în Ucraina, ziua 860 

Oleh Syniehubov, guvernatorul regional, a declarat că salvatorii au intervenit pentru recuperarea altor persoane, despre care se crede că s-ar afla sub dărâmături. De asemenea, forțele ruse au atacat și orașul Vilniansk, din regiunea Zaporojie. Numărul victimelor a crescut la 36 de persoane.

Autoritățile din Ucraina au publicat noi imagini cu ororile atacurilor rusești. O dronă care a survolat orașul Torețk a surprins ceea ce par a fi cadavrele civililor din zona civilă a Donețkului. De partea cealaltă, oficialii Rusiei din Donețkul ocupat au declarat că doi copii au fost răniți în bombardamentele ucrainene.

Război în Ucraina

Armata rusă cucerește noi localități

Pe front, armata rusă a preluat controlul asupra localităților Spirne și Novooleksandrivka. În raportul zilnic privind situația din Ucraina, Statul Major ucrainean a precizat că se dau lupte grele în jurul localităților menționate. Dar cu toate acestea, nu s-au raportat pierderi semnificative.

De la Kiev, președintele Volodimir Zelenski a subliniat faptul că Moscova a folosit peste 800 de bombe în atacurile recente. Ucraina a lansat un nou apel statelor occidentale prin care cere ridicarea restricțiilor pentru folosirea armelor în bombardamente asupra obiectivelor militare localizate în interiorul vastului teritoriu al Federației Ruse.

Război în Ucraina

Ucraina cere din nou mobilizarea cetățenilor săi

Din cauza lipsei de personal militar, Ucraina ia în considerare să elibereze mai mulți deținuți în cazul în care vor accepta să lupte împotriva Rusiei. După mai bine de doi ani de război, Ucraina cere din nou mobilizarea ucrainenilor pentru ține piept agresiunilor ruse.

Pentru prima dată de la începerea conflictului autoritățile ucrainene au în vedere recrutarea condamnaților privați de libertate. Deși Kievul nu furnizează detalii privind numărul trupelor desfășurate pe front, cadrele militare care luptă în linia întâi recunosc că duc o lipsă acută de soldați.

Peste 3.000 de prizonieri au fost eliberați din penitenciare și redistribuiți către unitățile militare. Aproximativ 27.000 de deținuți sunt eligibili pentru un nou program de recrutare în coloniile penitenciare, potrivit AP.

Articolul precedent
Articolul următor
Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img