luni, iulie 15, 2024

Război în Ucraina, ziua 852. Rusia acuză SUA, după atacul cu rachete împotriva Sevastopolului

Citeste si...

Război în Ucraina, ziua 852. Ministerul Apărării al Rusiei consideră că Statele Unite sunt de vină pentru atacul cu rachete de duminică împotriva Sevastopolului în peninsula anexată Crimeea. În urma atacului au murit trei oameni nevinovați, inclusiv doi minori.

Război în Ucraina. Rusia dă vina pe SUA

Război în Ucraina. Rusia a declarat că SUA nu trebuia să trimită Kievului rachetele ATACMS. „Responsabilitatea pentru atacul deliberat cu rachete împotriva populaţiei civile la Sevastopol revine înainte de toate Washingtonului, care a furnizat aceste arme Ucrainei, precum şi regimului de la Kiev, de pe teritoriul căruia a fost lansat acest atac” a afirmat ministerul într-un comunicat.

Război în Ucraina

Ministerul rus a mai spus că „toate misiunile de zbor ale rachetelor tactico-operaţionale ATACMS din SUA sunt proiectate de specialişti nord-americani pe baza propriilor date de la sateliţii-spion ai Statelor Unite”.

Rusia amenință SUA

Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că aceste acțiuni vor fi pedepsite. „Aceste acţiuni nu vor rămâne fără răspuns”, a mai afirmat comandamentul militar rus.

Ministerul Apărării rus a spus că ucrainenii au lansat asupra Sevastopolului – baza principală a Flotei ruse de la Marea Neagră – cinci rachete ATACMS, de fabricaţie americană, echipate cu focoase cu dispersie.

3

Patru rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană rusă. A cincea a explodat pe coasta peninsulei. În urma atacului au fost ucise două fetiţe de 2 şi, respectiv, 9 ani. Rușii au anunțat că au fost 124 de persoane rănite.

A fost deschis un dosar penal pentru terorism

Comitetul rus de Investigaţie a transmis că a deschis un dosar penal pentru terorism după atacul cu rachete şi că în prezent „stabileşte circumstanţele evenimentelor şi persoanele legate de atacul terorist, ale căror acţiuni vor fi evaluate juridic”. „La locul incidentului lucrează anchetatori şi criminalişti”, a adăugat Comitetul.

Casa Albă a trimis rachete ATACMS Ucrainei pentru a câștiga războiul cu Rusia. Țara condusă de Volodimir Zelenski folosise pentru prima dată în octombrie rachete americane ATACAMS împotriva Rusiei. Cele trimise recent sunt mult mai puternice decât celelalte. Ele dispun de o rază mai lungă de acţiune, de până la 300 km.

Ultimele Articole

Permisiunea acordată Ucrainei de Occident de a ataca pe teritoriul Rusiei dă roade, spun soldații ucraineni din prima linie

„Am distrus ținte în interiorul Rusiei, ceea ce a permis mai multe contraofensive de succes. Armata rusă nu mai...
spot_img