marți, iulie 16, 2024

Război în Ucraina, ziua 819. Mai rău ca la Bahmut. Apărătorii ucraineni din Harkov se plâng de lipsa muniției. Rusia a lansat 15 rachete

Citeste si...

Război în Ucraina, ziua 819. Oleh Sinehubov, Șeful Administrației Militare Regionale a anunțat în urmă cu puțin timp că numărul persoanelor decedate în atacturile de joi dimineața a ajuns la șase. Forțele armate din Ucraina se confuntă cu o lipsă acută de echipament și personal militar.

Război în Ucraina, ziua 819. Orașul Harkov a fost lovit de cel puțin 15 rachete în noapte de miercuri spre joi. Președintele Volodimir Zelenski a precizat într-un mesaj pe Telegram că „au fost 15 rachete simultan. Din păcate, sunt morţi și răniţi. Serviciile de urgență sunt deja pe teren, iar tuturor celor care au suferit li se va acorda ajutorul necesar”, a scris Zelenski pe Telegram.

Liderul de la Kiev a mai menționat că „„teroriștii ruși folosesc faptul că Ucraina încă duce lipsă de apărarea aeriană” suficientă și capabilităţi care să poată distruge lansatoarele de rachete ruseşti aflate în apropierea graniței ruso-ucrainene. „Iar această slăbiciune nu este slăbiciunea noastră, ci a lumii, care, de trei ani, nu îndrăzneşte să trateze teroriștii așa cum merită”, a adăugat președintele ucrainean.

Do you hear this music? That’s a cell phone ringing in a bodybag in Kharkiv, after Russian sent 15 missiles in quick succession upon the city and its surroundings.

Did you know Ukraine is still prevented from using American-made products, no matter which country sent them, from… pic.twitter.com/kaMpgkPHxl

— JP Lindsley | Journalist (@JPLindsley) May 23, 2024

Știrea inițială: Război în Ucraina, ziua 819. Ucraina susține că ultima navă rusească cu rachete de croazieră din Crimeea a fost distrusă.

Război în Ucraina, ziua 819. Lupte intense în apropiere de Harkov
Soldații ucraineni care luptă în regiunea Harkov, în apropiere de Volceansk, spun că situația este „mai dramatică” decât la Bahmut:

„24 de ore din 24, 7 zile din 7, infanteria lor continuă să vină, noi continuăm să luptăm împotriva atacurilor lor. Cel puțin încercăm să o facem. Ori de câte ori este posibil, îi oprim. Am fost poziționați înainte în zona Bahmut, acum am fost transferați aici. Este mult mai periculos aici. Nu aveam obuze acolo. Aici, cel puțin avem obuze, au început să le livreze. Avem cu ce să luptăm”, a declarat pentru Reuters Pavlo, un artilerist din Brigada 92 de asalt din Ucraina.

Armata ucraineană afirmă că a distrus ultima navă de război rusă înarmată cu rachete de croazieră staționată în peninsula Crimeea:

„Potrivit informațiilor actualizate, forțele de apărare ucrainene au lovit o navă rusească cu rachete de croazieră în Sevastopol, în noaptea de 19 mai”, au spus reprezentanții armatei.

Război în Ucraina

Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că forțele ucrainene au atacat Crimeea cu rachete Atacms
Dronele rusești au lovit miercuri dimineața instalații energetice și au întrerupt alimentarea cu energie electrică a unor părți din nordul Ucrainei, au declarat oficiali regionali.

Autoritatea regională din Sumî a declarat că dronele au lovit ținte din orașele Shostka și Konotop.

Trupele ucrainene obțin rezultate importante împotriva forțelor rusești în regiunea Harkov. Cu toate acestea, situația de pe linia frontului este complicată.

Mai mult de 14.000 de persoane au fost strămutate în ultimele zile din regiunea Harkov, a declarat OMS, potrivit The Guardian.

Război în Ucraina

Război în Ucraina, ziua 819. Țările UE au adoptat în mod oficial un plan de finanțare a apărării Ucrainei
Țările UE au adoptat în mod oficial un plan de finanțare a apărării Ucrainei folosind profiturile provenite din activele de 300 de miliarde de dolari ale băncii centrale rusești înghețate în UE.

Conform acordului, 90% din profituri vor intra într-un fond administrat de UE pentru ajutor militar acordat Ucrainei împotriva invaziei rusești. Celelalte 10% vor fi folosite pentru a sprijini ucrainenii în alte moduri.

UE se așteaptă ca activele să genereze profituri de aproximativ 15-20 de miliarde de euro până în 2027. Se așteaptă ca Ucraina să primească prima tranșă în luna iulie, au declarat diplomații UE.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img