miercuri, iunie 12, 2024

Răspuns dur al forțelor Moscovei, după ce Ucraina a bombardat teritoriul rus. Ținta vizată de armata lui Putin

Citeste si...

Răspuns dur al forțelor Moscovei în ucraina. Rachete lansate de marina ucraineană au lovit, vineri, un terminal petrolier din portul rusesc Kavkaz din regiunea Krasnodar. Răspunsul forțelor lui Putin a fost unul extrem de dur.

Răspuns dur. Rusia a tras peste o sută de rachete şi drone asupra infrastructurii energetice din Ucraina în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, au declarat oficialii ucraineni.

Răspuns dur al forțelor Moscovei, după ce Ucraina a bombardat teritoriul rus. Ținta vizată de armata lui Putin

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, „inamicul a lansat 53 de rachete de diferite tipuri şi 47 de drone de atac”. Aceasta a precizat că a doborât 35 dintre aceste rachete şi 46 dintre drone, scrie AFP.

În mai mult de doi ani de război, forţele ruseşti şi-au intensificat atacurile aeriene asupra infrastructurii energetice ucrainene, provocând întreruperi şi restricţii de energie electrică, precum şi pagube semnificative.

„Aceasta a fost o altă noapte extrem de dificilă pentru sectorul energetic din Ucraina”, a adăugat compania, cel mai mare investitor privat în acest sector din Ucraina. Inamicul a lovit două dintre centralele noastre termice. Echipamentele au fost grav avariate”.

Acesta este cel de-al şaselea atac major asupra centralelor termice ale DTEK de la jumătatea lunii martie, a adăugat compania.

Ministrul ucrainean al Energiei, Guerman Galuşcenko, a declarat că forţele ruseşti au vizat situri din cinci regiuni – Doneţk (est), Dnipropetrovsk (centru-est), Kirovograd (centru), Ivano-Frankivsk (vest) şi Zaporojie (sud).

Ministerul a avertizat că este posibil să existe restricţii de energie electrică sâmbătă seara, ca urmare a atacurilor.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Moscova încearcă să „exploateze” lipsa de „determinare” a principalilor aliaţi occidentali ai Ucrainei şi şi-a reiterat apelul pentru mai multe sisteme de apărare aeriană.

„Principalul obiectiv al Rusiei este să normalizeze teroarea, să exploateze lipsa de apărare aeriană suficientă şi de determinare a partenerilor Ucrainei”, a declarat el pe reţelele de socializare.

„Este vorba despre un test al umanităţii şi al determinării lumii libere”, a adăugat el. Fie trecem acest test împreună, fie lumea se va scufunda într-o determinare şi mai mare şi în haos”.

Ultimele Articole

Alergia la copii: Tot ce trebuie să știi

Alergiile la copii sunt o problemă frecventă, afectând aproximativ 6-8% dintre cei mici. Apar ca o reacție exagerată a...
spot_img