joi, noiembrie 30, 2023

Raiffeisen Bank raportează un profit mai mare cu 45% în primele nouă luni, de 1,3 miliarde lei

Citeste si...

Raiffeisen Bank România raportează un profit de 1,3 miliarde lei, la finalul primelor nouă luni din acest an, în creștere cu 45% față de primele nouă luni ale anului precedent, conform raportului financiar publicat vineri.
Activele totale s-au ridicat la 67,5 miliarde de lei, în creștere cu 9% față de primele 9 luni ale anului precedent. Cheltuielile operaționale au crescut cu 11% an la an, în principal din costurile de personal, IT și logistică.
Economiile clienților Raiffeisen Bank România au înregistrat un avans de 6% an la an, ca urmare a creșterii soldului de depozite la termen în toate segmentele de activitate. În categoria clienți persoane fizice, creșterea a fost de 7% an la an.
Creditele acordate clienților au înregistrat un ritm de creștere de 4% an la an, creștere generată în special din segmentele de persoane juridice.
Stocul de credite aferente persoanelor fizice a rămas relativ stabil într-un context macroeconomic caracterizat de incertitudine, inflație ridicată și rate de piață la niveluri înalte.
În ceea ce privește creditarea pentru achiziția de locuințe, T3 2023 a fost marcat de o încetinire, în concordanță cu contextul economic incert. Ponderea creditelor cu dobândă fixă în structura vânzărilor de credite imobiliare a ajuns la 94%.
Stocul de împrumuturi aferent clienților corporativi s-a consolidat cu 5% în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.
Stocul de credite acordate IMM-urilor a crescut cu 8% an la an, cu impact pozitiv în contextul participării băncii la programele guvernamentale precum IMM Invest.

Ultimele Articole

Produse cosmetice delicate, ideale pentru băița bebelușului- cum le alegi și ce alegi

Alegerea produselor cosmetice pentru bebelușul implică selectarea unor produse delicate, specifice pielii sensibile și fără substanțe chimice agresive care...
spot_img