miercuri, iunie 12, 2024

Radu Mazăre a fost eliberat din închisoare după 5 ani. Primele declarații ale fostului edil din Constanța

Citeste si...

Fostul primar din Constanța, Radu Mazăre, care executa o pedeapsă cu închisoarea de 9 ani, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și în dosarul Polaris, a fost eliberat condiționat după 5 ani, prin decizia de luni, 27 mai, a Tribunalului Ilfov. „Nu mă mai interesează sub nici o formă viața publică”, a spus el.

UPDATE ora 18.08: Radu Mazăre a ieșit din închisoarea Jilava și a confirmat declarațiile făcute de soția sa pentru Libertatea. „Nu mă mai interesează sub nici o formă viața publică, nu mă mai întrebați ce a fost, nu mă mai întrebați ce voi face, pentru că nu mă mai interesează”, a spus, scurt, Mazăre.

El a adăugat că se bucură că va deveni tată, dar în primul rând pentru soția lui, care este gravidă și „care a fost alături de mine” pe parcursul ultimilor 5 ani și că nu l-a speriat nimic în perioada petrecută la închisoare, dar „este suficient” și nu vrea să facă alte declarații. Apoi, s-a urcat în mașina condusă de soția lui, Roxana, și a plecat de la Penitenciarul Jilava.

Mai multe fotografii și video cu Radu Mazăre ieșind de la închisoare, aici.

UPDATE ora 15.45: Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a declarat pentru Libertatea că fostul edil nu vrea să mai audă de viață publică sau politică.

„Va ieși complet. Este dorința lui cea mai mare, să iasă complet din viața publică, să nu mai aibă de a face cu nimic din ceea înseamnă viață publică, viață politică nici atât. Să stea și el liniștit, să își vadă de viața lui și de ce va mai urma să fie. Să se bucure de viață în continuare, ca un om liber”, a spus soția lui Mazăre, în prima reacție după decizia instanței, pentru Libertatea.

***

Știrea inițială: Instanța i-a admis lui Radu Mazăre contestația făcută la decizia Judecătoriei Sectorului 4, prin care îi fusese respinsă cererea de eliberare condiţionată din închisoarea Jilava. 

„Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 101/29.06.2023, emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală”, se arată pe portalul instanțelor. Decizia magistraților este definitivă.

Judecătoria Sector 4 a decis pe 17 aprilie să respingă cererea lui Radu Mazăre. „Respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN, în prezent deţinut în Penitenciarul București-Jilava, ca neîntemeiată”, a scris în minuta instanței. De asemenea, Radu Mazăre a fost obligat să plătească 300 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia Judecătoriei Sector 4 nu a fost însă definitivă.

Radu Mazăre a fost condamnat în februarie 2019 la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedării unor terenuri în Constanţa şi Mamaia. El a fost acuzat de abuz în serviciu în formă continuată şi de constituire a unui grup infracţional organizat. Fostul primar al Constanței a fost arestat în Madagascar pe 8 mai 2019, acolo unde fugise pe 30 decembrie 2017, și pe 20 mai 2019 a fost adus în România și încarcerat.

El a mai fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, în februarie 2022, în dosarul Polaris, pentru luare de mită şi conflict de interese.

Mazăre executa o pedeapsă de 9 ani de închisoare, în urma contopirii celor două pedepse definitive.

Ultimele Articole

Alergia la copii: Tot ce trebuie să știi

Alergiile la copii sunt o problemă frecventă, afectând aproximativ 6-8% dintre cei mici. Apar ca o reacție exagerată a...
spot_img