duminică, iulie 14, 2024

Putin, mișcare neașteptată legată de alegeri. Decizia îi surprinde pe ruși

Citeste si...

Liderul de la Kremlin are planuri mari legate de viitorul Rusiei. Vladimir Putin nu se dezice de scaunul de șef suprem al statului nici în următorii ani.

Vladimir Putin nu pleacă din fruntea Rusiei. Liderul de la Kremlin și-ar fi trasat deja planul de acțiune pentru alegerile prezidențiale de anul viitor.

Vladimir Putin, candidat la alegerile din 2024

Președintele Rusiei vrea să intre în cursa alegerilor din martie 2024. Vladimir Putin nu vrea să renunțe la mandatul de șef al statului, mai ales în contextul războiului cu Ucraina.

Dacă va câștiga noile alegeri prezindențiale, liderul de la Kremlin va rămâne la putere până în 2030. Vladimir Putin a împlinit deja 71 de ani însă vârsta nu pare să fie un impediment în planurile legate de conducerea Rusiei. Acesta și-ar fi exprimat deja viziunea legată de alegerile prezidențiale desfășurate în martie 2024.

Parcurs tumultuos la șefia Rusiei

Putin a preluat funcția de șef al statului rus după Boris Elţin în ultima zi din 1999. Liderul de la Kremlin are cea mai lung mandat de după Stalin. De altfel, acesta l-a depășit și pe cel al liderului sovietic Leonid Brejnev.

Anumite surse ar fi declarat sub protecția anonimatului că Vladimir Putin le-a cerut consilierilor săi să îi pregătească încă de acum campania electorală. Liderul de la Kremlin are parte de o susținere impresionantă din partea rușilor. Potrivit celor mai recente sondaje, acesta ar fi susținut de 80% dintre ruși.

,,Decizia a fost luată – va candida”, a spus una dintre surse sub protecția anonimatului, arată Reuters.

Putin

Totodată, mai multe surse din apropierea liderului rus ar fi precizat că acesta ar urma să facă anunțul oficial legat de alegerile din 2024.

Vladimir Putin, surpriză legată de alegerile din martie

Pe de altă parte, numeroase voci susțineau după începerea războiului din Ucraina că Putin nu va mai fi susținut de ruși.

După mai bine de doi ani de la momentul respectiv, numeroși diplomați străini spun că acesta ar urma să rămână pe viață la putere.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a confirmat zvonurile legate de noua candidatură.

„Preşedintele nu a făcut nicio declaraţie. Iar campania nu a fost încă anunţată oficial”, a declarat Peskov pentru Reuters.

Ultimele Articole

Polonia ia în calcul să doboare rachete ruseşti deasupra Ucrainei. Care sunt riscurile?

Ministrul polonez de Externe Radoslaw Sikorski a declarat că Polonia ia în considerare o propunere din partea Kievului de...
spot_img