marți, iulie 16, 2024

Prognoza meteo în Dobrogea pentru următoarele 14 zile

Citeste si...

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în Dobrogea, în următoarele două săptămâni se va înregistra o vreme foarte caldă, cu șanse reduse de precipitații.

În cea mai mare parte a intervalului, se va menține un val de căldură, iar în partea continentală a regiunii va fi caniculă, cu temperaturi maxime medii între 36 și 38 de grade Celsius; pe litoral, temperaturile vor atinge în medie 32…35 de grade Celsius în orele după-amiezelor.

Nopțile vor fi tropicalizate, cu minime termice în general între 21 și 25 de grade Celsius la nivel regional. Se prognozează o ușoară scădere a temperaturilor în ultimele zile ale perioadei menționate, totuși vremea va rămâne local caniculară, cu temperaturi maxime în jur de 32…35 de grade Celsius și minime de 20…22 de grade Celsius în medie.

Cantitățile de precipitații vor fi mai scăzute decât în mod normal; ploi slabe, de scurtă durată, sunt posibile izolat pe data de 10 iulie, iar șansele pentru fenomene locale de instabilitate atmosferică vor crește spre finalul perioadei.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img