miercuri, iunie 12, 2024

Primele rezultate Exit-Poll, pe surse. Favoriții la Primăria București și la Sectoare. Update

Citeste si...

Favoriții la Primăria București și la Sectoare. Update, ora 20.05: Conform datelor de la sursele partidelor politice, rezultatele exit-poll-urilor arată o schimbare semnificativă în București. Alianța Dreapta Unită a ajuns la 30%, depășind PSD, care are 29%, pentru pozițiile din Consiliul General al Municipiului.

Favoriții la Primăria București și la Sectoare. Update În același timp, PNL a reușit să adune doar 13% din voturi, conform datelor.

Dacă ne uităm la aceste rezultate parțiale, observăm că Nicușor Dan rămâne în topul preferințelor alegătorilor, cu aproape 40% din voturi, mai exact 39%, iar Firea îl urmează la o distanță considerabilă, cu 28%.

În schimb, rezultatele parțiale pentru primăriile de Sector rămân în mare parte aceleași.

Pentru europarlamentare, Alianța PSD-PNL ar obține 53%, în timp ce Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei), 12%.

Update, ora 18.05: Rezultatele parțiale ale unui nou exit-poll prezentat la această oră îl dau pe Nicușor Dan favorit la Primăria Capitalei, cu un procent de 35% din voturi.

Pe locul doi urmează Gabriela Firea, cu 28% și Cristian Tudor Popescu cu doar 15% din voturile bucureștenilor. Candidatul PNL, Sebastian Burduja, ar fi strâns până acum doar 12%, conform datelor.

În ceea ce privește primăriile de Sector, lucrurile stau în felul următor:

– La Sectorul 1 lupta se dă între George Tuță (40%) și Clotilde Armand (39%).
– La Sectorul 2 Rareș Hopincă are 45% din voturi, iar Radu Mihaiu, doar 41%.
– La Sectorul 3 preferat e tot Robert Negoiță, cu 55% din voturi, mult peste cel de pe poziția a doua, Ștefan       Judele (24%).
– Pentru Sectorul 4 bucureștenii îl preferă pe Daniel Băluță (63%). Paul Ene de la USR a reușit să strângă doar   18% din voturi, potrivit datelor parțiale.
-La Sectorul 5 preferat ar fi Vlad Popescu Piedone, cu 42%. Adrian Vigheciu e pe locul doi, cu 23%.

Nu în ultimul rând, în ceea ce privește Sectorul 6, datele exit-poll-ului arată că Ciprian Ciucu e favorit de bucureșteni, cu 72%.

Update, ora 16.45: Noi cifre au apărut până la această oră cu privire la voturile pentru candidații de la Primăria București. Unul dintre candidații pentru postul de edil ar fi dat pe grupurile interne rezultatele parțiale ale unui exit-poll.

Până la ora 16.00, Nicușor Dan s-ar menține pe prima poziție, cu 26,3% din voturi. Pe poziția a doua îl urmează imediat Sebastian Burduja, cu 25,4%, iar imediat după urmează Gabriela Firea, cu 18,9%.

Cristian Tudor Popescu s-ar situa pe locul patru, reușind să strângă până acum doar 172% din voturi, iar Mihai Enache, candidatul AUR, doar 4%, conform dcnews.ro.

Update, ora 16.05: Primele rezultate ale exit poll-urilor, efectuate de institutele de sondare a opiniei publice la solicitarea PSD și PNL pentru alegerile locale și europarlamentare, centralizate până la ora 12, indică că în București lupta pentru Primăria Capitalei se desfășoară între Nicușor Dan și Gabriela Firea, conform unor surse din conducerea Alianței PNL-PSD citate de Antena3.ro.

Conform rezultatelor parțiale, Nicușor Dan ar fi obținut 36% din voturile exprimate până la prânz în București, urmat de Gabriela Firea cu 26%, Cristian Popescu Piedone cu 15%, și candidatul PNL, Sebastian Burduja, cu 13%.

Alegeri locale în București. Cercetările de la ieșirea de la vot par să confirme estimările din sondajele de opinie. Pe 9 iunie, bucureștenii își aleg primarul general, dar și edilii de sector, precum și consilierii.

Rezultatele sondajelor de opinie de exit-poll, de la ora 12.00 arată care sunt preferințele bucureștenilor la vot. Alegătorii își pot exercita dreptul de vot la alegerile locale până la ora 22.00. În unele cazuri, programul poate fi prelungit până la miezul nopții.

Alegeri locale, exit-poll la ora 12.00
Primarul general Nicușor Dan conduce la vot, conform primelor rezultate prezentate la sondajele exit-poll. El este urmat de Gabriela Firea, candidata PSD, și de Cristian Popescu Piedone (PUSL). Sebastian Burduja, reprezentantul PNL, se situează pe locul patru, iar cel al AUR, Mihai Enache, pe cinci.

Există două astfel de sondaje care circulă în mediul online, în care doar procentele sunt diferite. Primul sondaj a fost prezentat de site-ul Digi 24 și prezintă situația de la ora 11.00. Cel de-al doilea a fost difuzat de Romania TV și are rezultate de la ora 12.00.

Pentru alegerile de duminică, 9 iunie, Biroul Electoral Central a acreditat alte trei institute care pot face sondaje de opinie la ieşirea de la urne. Este vorba despre Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde şi Sodiso Research SRL.

Sondajul Digi 24, la alegeri în București, de la ora 11,00

– Nicușor Dan – 38%,
– Gabriela Firea – 29%,
– Cristian Popescu Piedone – 16%
– Sebastian Burduja – 15%.

Rezultatele la Consiliul General

– PSD 25%
– PNL 22%
– AUR 19%
– ADU 18%.

Situația de la ora 12.00

Rezultate Exit-poll la ora 12.00, transmis de Romania TV:

– Nicușor Dan – 34%
– Gabriela Firea – 29%
– Cristian Popescu Piedone – 16%
– Sebastian Burduja – 10%
– Mihai Enache – 4%

La ora 12.00 în sondajul pentru Consiliul General al Bucureștiului, PSD are un avans considerabil, pe locul 2 fiind Alianța Dreapta Unită:

-PSD – 29%
– Alianta Dreptei (USR-PMP-Forța Dreptei) – 24%
– PNL – 17%
– PUSL – 9%
– AUR – 9%
– SOS România – 3%
– REPER – 3%

Ultimele Articole

Alergia la copii: Tot ce trebuie să știi

Alergiile la copii sunt o problemă frecventă, afectând aproximativ 6-8% dintre cei mici. Apar ca o reacție exagerată a...
spot_img