luni, iulie 15, 2024

Primăria Constanța a rekuat acțiunile de delarvizare

Citeste si...

Dat fiind că malul apei reprezintă un mediu favorabil pentru înmulțirea insectelor, Primăria Constanța a reluat de ieri acțiunile de delarvizare, pe lângă cele de dezinsecție.

“Astfel, zilele acestea se acționează de jur împrejurul lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie pentru delarvizare. În paralel, în tot municipiul Constanța și stațiunea Mamaia continuă acțiunile de dezinsecție. Substanța folosită pentru delarvizare – VectoBac WG – este avizată de Ministerul Sănătății și poate fi aplicată pe orice suprafaţă de apă unde ţânţarii se înmulţesc sau este cunoscută ca fiind un habitat pentru larvele de ţânţari. VectoBac WG poate fi aplicat pe suprafeţe populate de peşti şi alte vietăţi acvatice, precum şi de plante. Produsul poate fi utilizat și în zonele unde există oameni, animale de companie, cai, păsări sau faună sălbatică. De asemenea, pentru dezinsecție, substanța folosită este PERME+, avizată de Ministerul Sănătății”, transmite Primăria Constanța.

Informarea primăriei mai precizează că trebuie aplicate măsuri suplimentare, cum ar fi cosirea la timp a vegetației ierbicole, aplicarea tratamentelor chimice, inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, și utilizarea zgărzilor antiparazitare pentru câini.

Ultimele Articole

Permisiunea acordată Ucrainei de Occident de a ataca pe teritoriul Rusiei dă roade, spun soldații ucraineni din prima linie

„Am distrus ținte în interiorul Rusiei, ceea ce a permis mai multe contraofensive de succes. Armata rusă nu mai...
spot_img