sâmbătă, iunie 15, 2024

Prima declarație a părinților șoferului care a provocat tragedia din 2 Mai: „Nu încercăm să-l ferim de răspunderea pentru faptele sale”

Citeste si...

„Nu căutăm o «cale ușoară» pentru a ieși din ce avem de dus ca părinți și nu vrem să-l ferim de rigorile legii”, au transmis, într-o scrisoare comună pentru Hotnews, Miruna și Mihai Pascu, părinții tânărului de 19 ani care a ucis două persoane la 2 Mai, când conducea sub influența drogurilor.

„Nu există cuvinte prin care să ne exprimăm durerea și șocul provocate de această tragedie în care fiul nostru a fost implicat. Înțelegem pe deplin situația, suntem părinți și suntem conștienți că nimic nu poate înlocui un copil. Pierderea unui copil este cea mai mare tragedie pe care un om o poate încerca”, au transmis părinții lui Matei-Vlad Pascu.

Pe 19 august, Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de pietoni lângă localitatea 2 Mai. În urma impactului, o fată de 20 de ani și un băiat de 21 de ani au murit pe loc, iar alte 6 persoane, toate cu vârste între 19 și 20 de ani, au fost lovite.

„Căutăm să găsim un echilibru și dorim să ne oferim sprijinul și susținerea pentru tratamentele medicale necesare pentru a veni în ajutorul familiilor greu încercate”, spun părinții tânărului.

După accident, șoferul în vârstă de 19 ani a fugit, dar a fost prins de polițiști la scurt timp, în stațiunea Vama Veche. Acolo, el a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină. Vlad Pascu se află în acest moment în arest preventiv pentru 30 de zile.

„Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii, suntem conștienți de implicațiile pe care le va avea această tragedie asupra vieții lui și nu încercăm să-l ferim de răspunderea pentru faptele sale”, afirmă Miruna și Mihai Pascu.

Cei doi precizează că nu caută „o cale ușoară pentru a ieși din ce avem de dus că părinți”, iar aceasta va fi singura declarație pe care o vor face publică.

Potrivit datelor prezentate luni de IPJ Constanța, tânărul de 19 ani a fost oprit în trafic cu câteva ore înainte de tragedie, iar a doua oară, în autoturismul său, polițiștii au găsit un joint și 4 pastile de bromazepan. Cu toate acestea, el nu a fost testat pentru droguri și a fost lăsat să plece. O oră mai târziu avea să facă accidentul mortal.

El a mai fost prins în urmă cu un an cu droguri, a avut un dosar instrumentat de DIICOT, dar a fost iertat de magistrați. Procurorii au dispus renunțarea la urmărirea penală pentru că era vorba de o cantitate mică de droguri, iar Tribunalul Bucureşti a confirmat soluţia, la începutul acestui an. 

Acum, Vlad Pascu are dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img