luni, iulie 15, 2024

Posibilă poluare în Marea Neagră, la Constanța, semnalată de un biolog. Autoritatea Navală îl acuză de „o încercare gravă de dezinformare”

Citeste si...

Biologul Adrian Bîlbă a atras atenţia, miercuri, asupra unei posibile poluări cu hidrocarburi, la Constanţa. Reprezentanţii Autorităţii Navale Române susţin însă că este vorba despre reziduuri de cereale, scrie News.ro.

Biologul Adrian Bîlbă a postat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, mai multe fotografii şi un filmuleţ în care prezenta o „posibilă poluare cu hidrocarburi în apele litorale ale oraşului Constanţa!”.

Imediat au reacţionat şi reprezentanţii Autorităţii Navale Române.

„Autoritatea Navală Română doreşte să clarifice şi să dezmintă afirmaţiile false şi alarmiste lansate de domnul Adrian Bîlbă pe reţelele de socializare, referitoare la presupuse poluări în Marea Neagră. În postarea sa pe Facebook, domnul Bîlbă a prezentat imagini şi filmuleţe cu ceea ce el a pretins a fi o poluare severă pe litoralul Mării Negre. Dorim să aducem la cunoştinţa publicului că aceste afirmaţii sunt complet nefondate şi dăunătoare, reprezentând o încercare gravă de dezinformare”, au transmis reprezentanţii Autorităţii Navale Române.

Ei au menţionat că au fost făcute verificări în acest sens.

„Imediat după apariţia acestor imagini în spaţiul public, Autoritatea Navală Română, prin Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), sub coordonarea MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre), a demarat verificări amănunţite pentru a stabili veridicitatea informaţiilor prezentate. În urma acestor investigaţii s-a constatat că ceea ce domnul Bîlbă a prezentat ca fiind poluare reprezintă posibile reziduuri de cereale”, a precizat sursa citată.

Totodată, ANR a informat şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral despre această situaţie.

De asemenea, cetăţenii sunt îndemnați să colaboreze direct cu autorităţile competente în caz de observare a unor posibile urme de poluare.

„Este esenţial ca orice suspiciune de poluare să fie raportată imediat către Autoritatea Navală Română la numărul de telefon 0800 500 100 (tasta 3 – aspecte legate de siguranţa navigaţiei) sau la numărul unic de urgent 112, pentru a se putea efectua o evaluare promptă şi corectă a situaţiei”, au mai transmis reprezentanţii ANR.

FOTO Facebook Adrian Bîlbă

Ultimele Articole

Permisiunea acordată Ucrainei de Occident de a ataca pe teritoriul Rusiei dă roade, spun soldații ucraineni din prima linie

„Am distrus ținte în interiorul Rusiei, ceea ce a permis mai multe contraofensive de succes. Armata rusă nu mai...
spot_img