marți, iulie 16, 2024

PNL se pregătește pentru prezidențiale. Proiectul pe care-l va prezenta alegătorilor

Citeste si...

PNL se pregătește pentru alegerile prezidențiale, programate pentru luna septembrie. Purtătorul de cuvânt Ionuț Stroe a confirmat că experții partidului lucrează la un „proiect” complex.

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că se lucrează la proiectul prezidențial, însă nu a exclus o candidatură comună cu PSD. Oferta comună va include premier şi multe alte funcţii importante, a precizat Stroe.

PNL pregătește alegerile prezidențiale

Cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale au fost programate pentru luna septembrie. Pe 15 septembrie se va desfășura prima rundă, la finalul lunii, pe 29, cea de-a doua. Până atunci PNL pregătește un proiect care să-l includă și pe Nicolae Ciucă. Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe.

„Nu vă ascund că lucrăm la acest proiect prezidenţial care să îl înglobeze pe domnul Ciucă, cred în acest proiect prezidenţial, ni-l dorim, dar în situaţia în care vom merge împreună vom vedea şi vom analiza”, a declarat Ionuț Stroe.

Politicianul liberal nu a exclus o candidatură comună, cu PSD, și la prezidențiale. În acest caz, în oferta electorală vor fi incluse mai multe funcții importante, a precizat el. Este vorba despre poziția de premier, dar și de cea de comisar european. De altfel, nici Marcel Ciolacu, liderul PSD, nu a exclus o astfel de variantă. A spus-o cu prilejul lansării candidatului comun la alegerile pentru Primăria Generală, Cătălin Cîrstoiu.

„Când vorbiţi de oferta de la toamna, nu vă referiţi doar la preşedinte, oferta noastră dacă va fi una comună, va fi una complexă, care va include premier şi multe alte funcţii importante. Funcţia de comisar european. Să nu îşi imagineze cineva că celălalt partid nu va fi reprezentat în această construcţia, iar ponderea va fi una echilibrată”, a mai spus Ionuț Stroe.

Liberalii vor să continue alături de PSD

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai declarat că va continua colaborarea cu PSD. Acest lucru, a precizat el, este firesc pentru asigurarea unei guvernări funcționale. Aceasta chiar dacă, au existat și momente dificile între cele două formațiuni, de-a lungul perioadei de guvernare.

„Noi am definit la începutul acest coaliţii, nişte reguli de care ne-am ţinut, chiar dacă au existat, recunosc, şi momente extrem de dificile în relaţia dintre cele două partide”, a spus Ionuț Stroe.

Politicianul PNL a subliniat că el crede în această construcție politică – Alianța PSD-PNL – și s-a arătat convins că va obține un rezultat bn la locale. Iar acest lucru va fi argumentul care va împinge coaliția mai departe.

„Cred în această construcţie, cred că vom confirma la locale şi va fi un argument suficient de a merge mai departe această construcţie”, a mai spus Ionuț Stroe.

PNL

PNL și PSD, o relație din ce în ce mai strânsă

Cele două partide au o relație din ce în ce mai strânsă la nivel central, în ciuda disensiunilor din teritoriu. Dacă la nivel local, în multe zone, liberalii și social-democrații sunt la cuțite, la centru domnește concordia. Conducerea PNL nu mai pare deranjată nici de primarii care migrează la colegii de coaliție. Politicienii celor două partide și-au dat mâna și vor pune candidați comuni în marile orașe unde primăriile sunt deținute de USR.

Iar cel mai bun exemplu este la București, unde Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă l-au preferat pe Cătălin Cîrstoiu, în locul propriilor candidați. Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL) au fost nevoiți să facă un pas în spate, deși își doreau candidatura la Primăria Generală. Ei au fost desemnați secunzi ai lui noului candidat.

INQUAM Photos GeorgeCalin

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img