sâmbătă, iunie 15, 2024

Pilot de avion prins beat chiar înainte de a zbura cu 267 de pasageri la bord

Citeste si...

Pilot de avion de pasageri a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi de 5.000 de euro pentru că s-a prezentat la serviciu sub influența alcoolului. Incidentul s-a petrecut în urmă cu aproximativ o săptămână, pe o cursă de la Paris la Dallas. Autoritățile au stabilit că el avea o alcoolemie de 0,132 grame la mie.

Cursa aeriană a companiei United Airlines, din 23 iulie, dintre Paris și Dallas s-ar fi putut încheia cu o tragedie din cauza pilotului Henry W. Acesta s-a prezentat sub influența alcoolului, la serviciu, urmând să zboare în Statele Unite, din Europa, cu 267 de pasageri la bord.

Conform The New York Post, pilotul a fost depistat cu o alcoolemie de 0,132 grame la mie, valoare de trei ori mai mare decât limita admisă în Europa. Pilotul era programat să zboare de la aeroportul Charles de Gaulle din Paris la aeroportul Washington DC din statul american Virginia.

Pilot care a fost pus sub acuzare acesta s-a prezentat, zilele trecute, în fața unui tribunal francez. Henry W. a recunoscut în fața judecătorilor că a băut, dar a spus că a fost vorba de doar două pahare de vin pe care le-ar fi consumat cu o seară înainte de zborul programat.

Mărturia sa nu coincide cu cea a ofițerilor care l-au reținut și care au afitmat că pilotul a dat „semne de ebrietate evidentă” când s-a prezentat la serviciu la ora 15.00.

„Se legăna ușor și avea ochi sticloși”, a spus un polițist, martor la incident, în fața tribunalului Bobigny.

Sancțiunea dispusă de judecător

Ținând cont de mărturiile polițiștilor care l-au reținut pe pilot, dar și de valoarea alcoolemiei descoperite, judecătorul a pus sub semnul întrebării afirmațiile lui Henry W. Acesta l-a acuzat că a acționat de o manieră complet iresponsabilă, încercând să piloteze un avion cu 267 de persoane la bord sub influența alcoolului.

„S-ar fi putut produce un accident de avion. Ai pus în pericol viața celor 267 de pasageri”, a spus judecătorul, înainte de a pronuța sentința.

Pilotul Henry W. a fost pedepsit, de instanță, cu șase luni de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 5.000 de euro.

Pilotul a fost concediat de la compania pentru care lucra

Mai mult, el a fost concediat de la compania de aviație United Airlines pentru care lucra. Informația a fost confirmată chiar de un oficial al operatorului aerian.

„Siguranța clienților și a echipajului nostru este întotdeauna prioritatea noastră principală. Îi menținem pe toți angajații noștri la cele mai înalte standarde și avem o politică strictă de care nu tolerează alcoolul”, a transmis compania într-un comunicat de presă.

De menționat că un incident similar s-a produs și în urmă cu câțiva ani, în 2019, motiv pentru care a fost introdusă așa numita politică „de la sticlă la accelerație”. Piloților li se recomandă să nu consume alcool cu cel puțin 12 ore înainte de a pleca în cursă.

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img