joi, noiembrie 30, 2023

Peste 50 de persoane munceau „la negru” pentru un singur angajator, descoperite de inspectorii ITM Arad

Citeste si...

Inspectorii de muncă de la ITM Arad au identificat un angajator care utiliza muncă nedeclarată pentru peste 50 de persoane.

„În ultima săptămână din luna octombrie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad au depistat, la o societate, un număr de 57 de persoane fără a avea încheiat un contract individual de muncă în formă scrisă cel târziu în ziua anterioară începerii activității. Aceste persoane au prestat activități din domeniul transportului alternativ de persoane folosind o aplicație”, declară Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad.

Conform ITM Arad, „10 dintre salariații acestei societăți, cu contract individual de muncă cu timp parțial, sunt persoane care au depăși durata timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă. De asemenea, în ceea ce privește domeniul securității și sănătății în muncă, s-a constatat faptul că 24 de salariați nu au fost instruiți anterior începerii activității, nefiind efectuat nici instructajul introductiv general și nici instructajul la locul de muncă”.

„Pentru deficiențele constatate, societății i s-au dispus măsuri de intrare în legalitate și i s-au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum total de 358.000 de lei”, a menționat Ecaterina Isac, inspector șef al ITM Arad.

Ultimele Articole

Produse cosmetice delicate, ideale pentru băița bebelușului- cum le alegi și ce alegi

Alegerea produselor cosmetice pentru bebelușul implică selectarea unor produse delicate, specifice pielii sensibile și fără substanțe chimice agresive care...
spot_img