miercuri, iunie 12, 2024

Peste 3.000 de deţinuţi din Ucraina au cerut mobilizarea în armată pentru a fi eliberați condiţionat

Citeste si...

Peste 3.000 de deţinuţi de drept comun încarceraţi în închisorile din Ucraina au cerut să fie mobilizaţi în armată.

Peste 3.000 de deţinuţi de drept comun au cerut mobilizarea în armată după ce preşedintele Volodimir Zelenski a promulgat vineri o lege care permite eliberarea condiţionată a deţinuţilor dispuşi să meargă pe front pentru a lupta în războiul cu Rusia, potrivit datelor prezentate marţi de vice-ministrul ucrainean al justiţiei, Olena Visotska, citate de agenţia EFE.

Kievul estimează că în total aproximativ 20.000 de deţinuţi vor solicita înrolarea în armată în schimbul eliberării condiţionate din închisoare.

Cererile de eliberare condiţionată prezentate sunt în prezent studiate pentru a se stabili conformitatea lor cu dispoziţiile legii, care prevede că nu pot beneficia de eliberarea condiţionată cei condamnaţi pentru asasinate multiple, violuri, fapte de corupţie politică şi infracţiuni împotriva securităţii naţionale.

În timp ce pierderile umane suferite în războiul cu Rusia sunt în continuare păstrate secrete de Ucraina, insuficienţa efectivelor de luptă este considerată de unii analişti drept cea mai serioasă problemă a armatei ucrainene, care trebuie să facă faţă în prezent pe mai multe sectoare ale frontului acţiunilor ofensive ale trupelor ruse ce sunt mai numeroase şi mai bine echipate.

Preşedintele Zelenski a promulgat de asemenea vineri o lege separată care creşte amenzile pentru cetăţenii ucraineni ce se sustrag mobilizării. Anterior, a fost adoptată şi promulgată o lege care scade vârsta de mobilizare de la 27 la 25 de ani.

Ultimele Articole

Alergia la copii: Tot ce trebuie să știi

Alergiile la copii sunt o problemă frecventă, afectând aproximativ 6-8% dintre cei mici. Apar ca o reacție exagerată a...
spot_img