joi, noiembrie 30, 2023

Pe 6 decembrie 2023, are loc evenimentul „Împreună dăruim zâmbete”, dedicat copiilor cu nevoi speciale

Citeste si...

Asociațiile Europeanul și Sfântul Martin OSTSM Arad ajută copiii cu nevoi speciale.

„Azi a oferi un zâmbet copiilor este mai presus de orice sentiment. În ultimii opt ani am încercat să schimbăm destine implicându-ne activ în comunitate prin organizarea de evenimente cultural – filantropice și umanitare, evenimente are au ca scop premierea performanțelor elevilor arădeni dar și susținere elevilor care provin din medii social vulnerabile sau a celora cu nevoi speciale. Tocmai în acest spirit, am răspuns imediat provocării de a organiza un eveniment pentru copiii cu dizabilități de la Școala Specială și de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Arad. Evenimentul <Împreună dăruim zâmbete>”, a precizat Aurelian Boiț.

Prin evenimentul pe care le-au organizat, cele două asociații vin în ajutorul părinților care se confruntă cu cheltuieli semnificative pentru terapia copiilor lor cu nevoi speciale. De asemenea, acțiunea are ca scop să sensibilizeze societatea în privința nevoilor speciale ale acestor copii și să promoveze acceptarea și dragostea față de aceștia.

Evenimentul intitulat „Împreună dăruim zâmbete” are ca obiectiv principal să ofere o lecție de viață și să ajungă la inimile tuturor arădenilor. Organizatorii speră ca oamenii să aprecieze mai mult viața și să fie recunoscători pentru sănătatea lor și pentru capacitatea de a lucra și de a se bucura de lucruri simple. Scopul lor este de a face mai cunoscute nevoile speciale ale copiilor cu dizabilități și să promoveze acceptarea și compasiunea față de aceștia.

Evenimentul se va desfășura pe 6 decembrie la sala de evenimente Amiral Events&Style din Arad, începând cu ora 18:00. Biletele de intrare costă 50 de lei, iar banii colectați vor ajuta 315 copii cu nevoi speciale, care vor primi pachete cu dulciuri. De asemenea, va fi disponibilă o urnă pentru donații.

În cadrul evenimentului, vor avea loc momente artistice susținute de diferite grupuri și ansambluri, precum Centrul Școlar de Educație Incluzivă, centrul „Raza de Soare,” Ansamblul Arădeana, Ansamblul Mureșana și trupa New Generation Crew. De asemenea, vor fi prezentate colinde speciale.

Acțiunea „Împreună dăruim zâmbete” are o poveste emoționantă la bază. A fost inițiată în memoria Mariei, sora Andreei Bölöni Petcu, care s-a născut sănătoasă, dar a avut o serie de probleme de sănătate grave în primii ani de viață, inclusiv un accident vascular cerebral și o meningită cu pneumococ. Maria a învățat la Școala Specială „Raza de Soare” din Arad și, deși avea nevoi speciale, a fost mereu alături de colegii săi. Ea a plecat din această lume la vârsta de 13 ani, în iulie 2017.

Asociațiile Europeanul și Sfântul Martin OSTSM Arad se implică într-o acțiune care aduce sprijin părinților care se confruntă cu costuri mari pentru recuperarea copiilor lor cu nevoi speciale, dar și ajută copiii cu nevoi speciale care de multe ori nu sunt acceptați de societate.

Evenimentul numit „Împreună dăruim zâmbete” își propune să ofere o lecție de viață și să sensibilizeze comunitatea în ceea ce privește nevoile speciale ale copiilor cu dizabilități. Organizatorii speră să îi determine pe oameni să aprecieze mai mult viața și să fie recunoscători pentru lucrurile simple, precum sănătatea și capacitatea de a munci.

Evenimentul va avea loc pe 6 decembrie la sala de evenimente Amiral Events&Style Arad, începând cu ora 18:00. Participanții pot achiziționa bilete în valoare de 50 de lei, iar banii strânși vor fi utilizați pentru a ajuta 315 copii cu nevoi speciale, care vor primi pachete cu dulciuri. De asemenea, la eveniment va fi disponibilă o urnă unde se pot face donații.

În cadrul evenimentului, vor fi prezentate momente artistice speciale susținute de diferite grupuri și ansambluri, printre care Centrul Școlar de Educație Incluzivă, centrul „Raza de Soare,” Ansamblul Arădeana, Ansamblul Mureșana și trupa New Generation Crew. De asemenea, vor fi prezentate și momente de colinde.

Această acțiune are la bază o poveste cutremurătoare de viață. Inițiată în memoria Mariei, sora Andreei Bölöni Petcu, care a trecut printr-o serie de probleme de sănătate grave în primii ani de viață, această campanie își propune să aducă lumină și bucurie în viața copiilor cu nevoi speciale și să promoveze acceptarea și iubirea față de aceștia.

Ultimele Articole

Produse cosmetice delicate, ideale pentru băița bebelușului- cum le alegi și ce alegi

Alegerea produselor cosmetice pentru bebelușul implică selectarea unor produse delicate, specifice pielii sensibile și fără substanțe chimice agresive care...
spot_img