miercuri, iunie 12, 2024

Parcul municipal “Carol I” din Mangalia, amenajat cu fonduri UE

Citeste si...

Primăria Mangalia va amenaja Parcul Municipal “Carol I” cu fonduri UE, pe amplasamentul din Pădurea Comorova, în zona Neptun-Olimp. Conform reprezentanților municipalității, documentația proiectului a trecut de etapa de evaluare și urmează să primească finanțare europeană. După finalizarea procedurilor legale de licitație și atribuire a lucrărilor, intervențiile pe teren ar putea începe până la sfârșitul acestui an. Proiectul, conceput pentru conservarea și protejarea pădurii, precum și pentru valorificarea potențialului turistic al zonei, prevede amenajarea de alei pietonale ecologice pentru promenadă, realizarea unui sistem de iluminat ambiental, piste de biciclete, locuri de joacă, zone de agrement și spații de recreere. Alte dotări includ diverse tipuri de mobilier urban prietenos cu mediul, coșuri de gunoi, cișmele de apă, foișoare și puncte de observație, precum și căi de acces și locuri de parcare.

„Prin amenajarea și integrarea funcțională a Pădurii Comorova în circuitul turistic, se anticipează beneficii economice și sociale, dar și administrative și de divertisment pentru comunitatea din Mangalia și turiști. Vom proteja pădurea și vom readuce în atenția publicului frumusețea ei seculară. Tot ce se va amenaja se va face cu respectarea strictă a normelor de mediu și protejarea patrimoniului natural”, a afirmat edilul Cristian Radu.

Proiectul, depus în parteneriat cu Primăria Dobrici din Bulgaria, are o valoare totală de două milioane de euro.

Ultimele Articole

Alergia la copii: Tot ce trebuie să știi

Alergiile la copii sunt o problemă frecventă, afectând aproximativ 6-8% dintre cei mici. Apar ca o reacție exagerată a...
spot_img