sâmbătă, iunie 15, 2024

Orchestra Johann Strauss Ensemble va fi prezentă pe 13 decembrie la Teatrul Clasic Ioana Slavici din Arad

Citeste si...

Orchestra Johann Strauss Ensemble, sub îndrumarea maestrului dirijor Russell McGregor, va fi prezentă în cadrul turneului național „Viena Magic”. Concertele vor avea loc pe 11 decembrie la Sala Patria din Brașov, pe 12 decembrie la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, pe 13 decembrie la Teatrul Clasic Ioana Slavici din Arad și pe 14 decembrie la Biserica Baptistă Speranța din Oradea. Noul concept al concertului, special creat pentru publicul din România, oferă un program variat de muzică clasică, începând cu celebrele valsuri care au fost iubite de generații întregi și ajungând la arii de operă compuse de mari compozitori din toate timpurile, precum Johann Strauss I și II, Johann Sebastian Bach, Franz Lehar, Karl Komzak sau Julius Fucik.

Russell McGregor, dirijor și prim-solist, cunoscut și pentru faptul că deține o vioară fabricată de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, care este „sora mai mică” a celebrei viori a lui Wolfgang Amadeus Mozart, s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde a început să studieze vioara la vârsta de 7 ani. Din 1992, Russell locuiește la Viena, iar din 1997, el a deținut funcțiile de concertmaestru și dirijor al orchestrei Palatului Schönbrunn. Pe parcursul carierei sale, Russell McGregor a colaborat cu mari vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Orchestra Johann Strauss Ensemble a fost înființată în 1985 de membrii Bruckner Orchester din Linz.

Ultimele Articole

Remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Deși îmbătrânirea este un proces natural, există diverse remedii naturale care pot ajuta la estomparea ridurilor și la îmbunătățirea...
spot_img