marți, iulie 16, 2024

Orban: Decizia privind candidatul dreptei la prezidențiale trebuie să fie comună

Citeste si...

Forțele de dreapta trebuie să aibă o discuție legată de o eventuală strategie comună pentru alegerile prezidențiale. Iată ce spune la RFI președintele formațiunii Forța Dreptei, Ludovic Orban, care și-ar dori consultări în acest sens: ”Desemnarea unui candidat la prezidențiale de către o formațiune politică, fără nici un fel de discuție cu eventuali alți posibili parteneri, mi s-a părut mai degrabă un început cu stângul, în perspectiva unei astfel de colaborări”.

Ludovic Orban și-ar dori o strategie comună cu partidele de dreapta, pentru alegerile prezidențiale: ”Problema candidaturii la prezidențiale este o problemă care nu privește doar Forța Dreptei, ci privește formațiunile politice din bazinul democratic de centru-dreapta, adică aș prefera, înainte de a lua o decizie cu privire la candidatură, să am discuții cu formațiunile politice din această parte a spectrului politic, pentru a încerca să degajăm o strategie comună cu privire la alegerile prezidențiale”.

El spune că este ”partizanul unei colaborări, unei armonizări a strategiei politice de către toate formațiunile politice din bazinul de centru-dreapta, inclusiv PNL (…). PNL nu are altă soluție în momentul de față, decât să rupă această coaliție toxică”.

Un candidat comun al dreptei la alegerile prezidențiale?

Întrebat dacă vede posibil un scenariu în care partidele de dreapta ar avea un candidat comun la alegerile prezidențiale, în persoana Elenei Lasconi, Ludovic Orban a răspuns: ”Desemnarea unui candidat la prezidențiale atunci când este vorba de mai multe formațiuni politice este un rezultat al discuțiilor și punctelor de vedere și al evaluării obiective a candidaților de către toți eventualii participanți într-o formulă de alianță sau de colaborare. Ca atare, eu cred că indiferent ce discuții se poartă, indiferent care este componența unei posibile înțelegeri care există, decizia trebuie să fie comună. Într-o eventuală colaborare, desemnarea unui candidat la prezidențiale de către o formațiune politică, fără nici un fel de discuție cu eventuali alți posibili parteneri, mi s-a părut mai degrabă un început cu stângul, în perspectiva unei astfel de colaborări”.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img