vineri, decembrie 1, 2023

Netanyahu îl critică pe Trudeau pentru apelul său de a se opri uciderea femeilor şi copiilor în Gaza

Citeste si...

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, l-a criticat miercuri pe omologul său canadian, Justin Trudeau, pentru apelul său de a se opri uciderea femeilor şi copiilor în Fâşia Gaza, relatează dpa.

„Nu Israelul vizează în mod deliberat civilii, ci Hamas care a decapitat, ars şi masacrat civili în cele mai mari orori comise împotriva evreilor de la Holocaust”, i-a scris direct miercuri dimineaţă Netanyahu lui Trudeau într-o postare pe reţeaua X (fostă Twitter).

„Forţele civilizaţiei trebuie să sprijine Israelul în înfrângerea barbariei Hamas”, a continuat Netanyahu.

Anterior, Trudeau la îndemnat pe Benjamin Netanyahu să dea dovadă de maximă reţinere” în lupta sa din Fâşia Gaza şi să acorde o pauza umanitară.

„Preţul dreptăţii nu poate fi suferinţa continuă a tuturor civililor palestinieni”, a declarat Trudeau într-o conferinţă de presă în provincia canadiană British Columbia.

„Toate războaiele au reguli. Toate vieţile nevinovate au o valoare egală, israeliene şi palestiniene. Lumea priveşte. Auzim mărturii ale medicilor, membrilor familiilor, supravieţuitorilor, copiilor care şi-au pierdut părinţii”, a continuat Trudeau.

„Lumea este martoră la asta. Uciderea femeilor, a copiilor, a bebeluşilor. Acest lucru trebuie să înceteze”, a adăugat el.

Liderul canadian a cerut, de asemenea, Hamas să nu mai folosească civilii ca scuturi umane şi să elibereze toţi ostaticii „imediat şi necondiţionat”.

„În timp ce Israelul face totul pentru a ţine civilii departe de pericol, Hamas face totul pentru a-i ţine în calea pericolului”, a scris Netanyahu pe X.

„Israelul le oferă civililor din Gaza coridoare umanitare şi zone de siguranţă, Hamas îi împiedică să plece sub ameninţarea armei”, a afirmat şeful guvernului israelian.

„Hamas, nu Israelul, ar trebui tras la răspundere pentru comiterea unei duble crime de război – vizarea civililor în timp ce se ascunde în spatele acestora”, a mai spus Netanyahu.

Ultimele Articole

Jucăriile educative și rolul lor în dezvoltarea sănătoasă a copiilor

Jucăriile educative joacă un rol crucial în dezvoltarea sănătoasă a copiilor, oferindu-le oportunități de învățare și dezvoltare într-un mod...
spot_img