marți, aprilie 16, 2024

Mobilizare NATO. Avioanele din Polonia, în misiune după atacurile din vestul Ucrainei

Citeste si...

Avioanele din Polonia au fost mobilizate și au decolat în urma atacurilor rusești din vestul Ucrainei. Ele au fost trimise în spațiul aerian al Poloniei într-o misiune de reacție. Operațiunea este în desfășurare vineri.

Avioanele poloneze și cele aliate au fost mobilizate după ce rușii au lansat rachete asupra Ucrainei, a declarat Comandamentul Operațional al forțelor armate poloneze.

Avioanele din Polonia, trimise în misiune după evenimentele din vestul Ucrainei

„Avioanele poloneze și aliate operează în spațiul aerian polonez, ceea ce ar putea duce la creșterea nivelului de zgomot, în special în partea de sud-est a țării”, au anunțat polonezii pe platforma X.

Regiunea de sud-est a Poloniei se află în apropierea frontierei cu Ucraina. Situații similare au fost observate și în trecut, precum în data de 24 martie, când au avut loc atacuri cu rachete și drone în vestul Ucrainei, potrivit Sky News.

Și atunci Polonia a reacționat

Avioanele

Rusia a atacat Ucraina cu 99 de rachete și drone

Reacția din Polonia vine după ce în timpul nopții, Rusia a declanșat un atac aerian masiv împotriva infrastructurii energetice din Ucraina, folosind diverse tipuri de rachete și drone de atac.

Forțele de apărare aeriană ucrainene au raportat că au neutralizat 84 din cele 99 de amenințări aeriene identificate, utilizate de Rusia în atacurile sale asupra Ucrainei.

Potrivit declarațiilor armatei, printre acestea s-au numărat 60 de drone de tip Shahed, trei rachete Kinjal, două rachete Iskander-M și patru rachete de croazieră Iskander-K, precum și nouă rachete ghidate X-59 și 21 de rachete de croazieră X-101/X-555, lansate din aeronave.

Avioanele

Polonia a activat forțele aeriene după ce rachete au fost lansate spre Liov

Și zilele trecute autoritățile poloneze au anunțat că au activat forţele aeriene pentru a asigura siguranţa spaţiului aerian polonez. Totul după ce atacurile rusești au vizat şi oraşul ucrainean Liov, aflat la graniţă.

Polonia afirmă că a activat forţele aeriene pentru a asigura siguranţa spaţiului aerian polonez.

Ucraina a fost plasată anterior sub alertă naţională, avertizând că sunt lansate rachete de croazieră din bombardiere strategice ruseşti.

Ultimele Articole

Stoarcerea laptelui: Lucruri mai puțin știute de mămicile care alăptează

Stoarcerea laptelui, cunoscută și sub numele de extragere manuală a laptelui matern, este o modalitate excelentă de a obține...
spot_img