marți, iulie 16, 2024

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, care a jucat un rol-cheie în susținerea Ucrainei, a demisionat. Motivele invocate

Citeste si...

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, care a jucat un rol-cheie în susținerea Ucrainei în fața invaziei rusești, a demisionat oficial joi, printr-o scrisoare adresată premierului Rishi Sunak, informează agențiile internaționale. Succesorul lui Wallace a fost deja desemnat în persoana lui Grant Shapps, fost ministru al Energiei. Ben Wallace a fost nouă ani în Guvernul de la Londra, din care patru ca ministru al Apărării. Sunak i-a mulțumit pentru întreaga activitate.

Ben Wallace anunţase de luna trecută că vrea să demisioneze şi că nu va mai candida pentru un loc în Parlament. Totuși, el a spus acum că vrea să ajute Guvernul și pe viitor și i-a cerut premierului să continue să investească în Apărare:

„Ştiu că sunteţi de acord cu mine că nu trebuie să revenim la vremurile în care Apărarea era considerată de Guvern o cheltuială discreţionară”.

În scrisoarea către premier, el a mai afirmat că „Ministerul Apărării e pe cale să ajungă din nou de clasă mondială, cu oameni de clasă mondială”.

Potrivit unor surse, Ben Wallace și-a dorit să ajungă secretar general al NATO, după plecarea lui Jens Stoltenberg, numai că mandatul acestuia a fost prelungit.

Ben Wallace a demisionat. Ce argumente a prezentat

Wallace și-a motivat decizia de a demisiona prin faptul că funcția l-a solicitat ani în șir, timp în care și-a neglijat familia.

„Această responsabilitate atrage o datorie de a fi disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7. (…)

De când m-am înrolat în Armată, m-am dedicat acestei țări. Această dedicare are, însă, un cost personal pentru mine și familia mea.

După multă reflecție, am decis să cer să mi se permită să mă retrag. Mi-am câștigat mandatul în 2005 și, după atâția ani, cred că e momentul să investesc în acele aspecte ale vieții pe care le-am neglijat și să explorez noi oportunități”, i-a scris Wallace lui Sunak.

Reacția premierului Sunak după demisia lui Wallace

Premierul Rishi Sunak a ținut să-l laude pe Ben Wallace pentru tot ce a făcut în Guvern.

„V-aţi servit ţara în trei din cele mai solicitante posturi din Guvern: ministrul al Apărării, ministru pentru Securitate şi ministru pentru Irlanda de Nord. Vă înţeleg foarte bine dorinţa de a vă retrage după opt ani de îndeplinire a îndatoririlor ministeriale”, i-a transmis Sunak.

Ultimele Articole

Ce nu știați despre insolația la copii și cum îi puteți ajuta

Insolația este o urgență medicală care poate apărea la copii atunci când sunt expuși la temperaturi ridicate pentru o...
spot_img